RKBS De Klinkert swinxst sinds februari 2011.

Het laatste bericht in dit Swinxsweblog

Vrijdag 15 april 00.00 uur. Ik schrijf nu het laatste bericht in dit Swinxsweblog. In dit laatste stukje wil ik iedereen bedanken voor de enthousiaste en positieve reacties die ik heb gekregen. Reacties die ik persoonlijk van u mocht ontvangen of reacties geplaatst in dit weblog. Bedankt lieve familie, kinderen, ouders, collega's, oud-collega's, vrienden, bekenden, mensen van twitter. Natuurlijk ook Swinxs bedankt voor deze prachtige spelcomputer.

Een speciaal woord van dank voor alle kinderen van groep 3 van RKBS De Klinkert. Jongens en meisjes, bedankt voor jullie enthousiasme en voor jullie inzet. Dankzij jullie had ik elke dag weer stof om in dit weblog te schrijven. We zullen de Swinxs nog vaak gebruiken.

| 15-4-2011 | 00:04 |
Geef jouw reactie
Door Rachel op vrijdag, 15 april 2011 om 08:05

Het was een super Swinxs tijd, je enthousiasme heeft zich overgebracht op de kinderen, ouders, leerkrachten en alle anderen! Dank je wel dat je je zoveel weken hebt ingezet met de Swinxs voor dit weblog voor deze fijne tijd! En zeker gaan we nog lang genieten van de Swinxs op school, nogmaals Dank je wel Anita!

Door Anja op vrijdag, 15 april 2011 om 07:59

Als eerste een bedankje aan jou zelf de swinxsjuf , wat heb je ons geweldig mee laten genieten van alle avonturen die er beleefd zijn met de swinxs , op school , op visite, zelfs in de vakantie en het weekend !
Dankzij jou weten we allemaal wat de swinxs is wat hij kan en doet en wat voor geweldige klasgenoot het is voor alle kinderen jong en oud ! Het was een geweldig idee om dat met ons te delen! Bedankt voor al die leuke weken !


Sfeer

De Swinxs heeft een positieve invloed op de sfeer in de klas. Je wordt vrolijk van de Swinxs. De Swinxs zorgt voor gezelligheid. De Swinxs verhoogt de saamhorigheid. De Swinxs laat kinderen samenwerken. Voor de Swinxs is meedoen veel belangrijker dan winnen. Je kunt van de Swinxs een heleboel leren. Ik zou dit lijstje met positieve punten nog veel langer kunnen maken.

| 14-4-2011 | 20:04 |
Geef jouw reactie
Door Anja op donderdag, 14 april 2011 om 20:38

Dus met andere woorden : de swinxs is gewoon nodig in de klas en hoort daar te blijven !!!

Door Rachel op donderdag, 14 april 2011 om 20:19

Ofwel de Swinxs is een super spelcomputer voor groot en klein, voor binnen en buiten, voor iedereen en voor altijd!


Even denken!!!

Even denken!!! Wat heeft dat met de Swinxs te maken zult u denken. Vanmorgen heb ik met de kinderen van groep 3 erg moeten lachen om deze woorden. Toen ik vlak voor de pauze zei "even denken", zeiden de kinderen in koor: Juf, u bent net de Swinxs. We moesten er zo om lachen. De Swinxs zegt immers altijd als hij een spel uitkiest: even denken!!!

Op de foto is een grappige In de knoop-situatie te zien.

| 13-4-2011 | 19:04 |
Geef jouw reactie
Door Anja op donderdag, 14 april 2011 om 20:36

Ja je bent de swinxsjuf of niet , dan moet je toch ook praten als de swinxs !!

Door Rachel Diepstraten op woensdag, 13 april 2011 om 19:29

Wat grappig zeg, kom niet meer bij, je hebt dus zelfs al het taalgebruik van de Swinxs ingeburgerd in de les! Als dat geen Swinxsjuf is, dan weet ik het niet meer! Ik zie het al helemaal voor me, erg leuke gebeurtenis!


Snel bliepen!

De kinderen van groep 3 gaan heeeeeeeeeel dicht bij de Swinxs zitten om zo snel mogelijk te kunnen bliepen.

| 12-4-2011 | 21:04 |
Geef jouw reactie
Door Rachel op woensdag, 13 april 2011 om 10:02

Ja ze zitten er bijna op zelfs, maar de Swinxs is ook echt zo super leuk! Nog even duimen tot en met vrijdag, wordt spannend hoor!

Door Anja op dinsdag, 12 april 2011 om 21:36

Ze zitten er bijna op , leuk hoor . De swinxs zal niet gauw vervelen hoor !!


Binnen en buiten!

Een groot pluspunt van de Swinxs is dat hij zowel binnen als buiten te gebruiken is. Een paar weken geleden hebben we met de hele klas en de ouders buiten Ren je rot gespeeld. Maar Ren je rot is ook leuk te spelen in de speelzaal of gymzaal. Op de foto bliept Sinéad haar XS nadat ze een parcours afgelegd heeft in de speelzaal.

| 11-4-2011 | 20:04 |
Geef jouw reactie
Door Anja op dinsdag, 12 april 2011 om 21:42

Wat fijn dat de swinxs zo mobiel is en overal gebruikt kan worden . En hij wordt ook overal gebruikt !

Door Natasja op dinsdag, 12 april 2011 om 12:51

Stijn wilde gisteravond ook een berichtje typen, maar toen hij het vroeg, lag hij al in bed, dus ik zal het bericht van Stijn bij deze doorgeven:
Mam, zei hij, ik denk wel dat we de swinx gaan winnen!
Ja jongen, ik hoop het voor je en de rest van je klas.... En natuurlijk voor juf Anita, want ze heeft er wel heeeeel veel tijd, energie en enthousiasme in gestoken.

Door Marjoes op dinsdag, 12 april 2011 om 09:35

Nou hier eindelijk even een berichtje van de mama van Stef.
Ben niet zo van de computer tenminste niet in mijn vrije tijd maar ik dacht nu toch even een reactie. Echt heel erg leuk hoor die Swinxs. Even geleden meegedaan met ren je rot. Leuk dat de swinxs blijft. Ik hoop dat we hem voor iedereen gaan winnen!!!

Door Rachel op maandag, 11 april 2011 om 20:55

Gelukkig heeft de Swinxs de mogelijkheid om zowel binnen als buiten te "spelen"! Want de komende dagen zal het helaas weer iets meer binnen als buiten worden, nu er weer meer kans komt op regen! Wel fijn dat de Swinxs mee naar buiten kan natuurlijk bij droog (en warm) weer! En is dat niet mogelijk, is de gymzaal natuurlijk een mooie plek om met de Swinxs aan de slag te gaan!


Grappig!

Het is zo leuk om te horen hoe de kinderen de stem van de Swinxs nadoen. Voordat de Swinxs iets heeft gezegd, hebben de kinderen al gezegd wat de Swinxs gaat zeggen.

| 10-4-2011 | 16:04 |
Geef jouw reactie
Door claudia op maandag, 11 april 2011 om 13:11

spannend nu.. laatste weekje....het fijn dat deze swinxs zo wie zo blijft nu maar afwachten of dat iedereen een eigen swinxs winnen

Door Natasja op maandag, 11 april 2011 om 12:39

Spannende laatste week juf!!! Én kinderen natuurlijk. Ze willen vast allemaal een eigen swinx winnen...

Door Rachel op zondag, 10 april 2011 om 19:17

Ofwel de kinderen kennen de Swinxs nu al door en door, wat leuk dat ze hier van hebben mee mogen genieten al deze weken swinxsen en het is voorlopig ook nog niet voorbij, deze Swinxs blijft, dus er komen vast nog vele leuke Swinxsmomenten!


Luisteren naar Henkie Tenkie Supertanker

Geboeid luisteren Maxime en Daan naar het verhaal dat de Swinxs voorleest.

| 9-4-2011 | 21:04 |
Geef jouw reactie
Door Anja op dinsdag, 12 april 2011 om 21:40

Wat leuk dat ze zo goed luisteren naar de swinxs !


Een gesprek over Henkie Tenkie Supertanker

Wat vonden Berend en Floor het een leuk verhaal dat de Swinxs voorlas. Voor mij is het mooi om te zien hoe verschillend kinderen reageren op dit boek. Berend en Floor gingen er met elkaar over in gesprek.

| 8-4-2011 | 18:04 |
Geef jouw reactie
Door Rachel op zaterdag, 9 april 2011 om 10:35

Wat leuk dat de kinderen erover in gesprek gingen! Inderdaad ieder kind zal wel anders reageren weer op zo'n boek, leuk hoor om dat dan zo bewust mee te mogen maken als juf!


Groep 4

Enkele kinderen van groep 4 hebben deze week kennisgemaakt met de Swinxs. Jill, Maikel en Ruben speelden het Geluidenspel en de Dierenquiz.

| 7-4-2011 | 18:04 |
Geef jouw reactie

Dank jullie wel!

Het is vandaag een heel bijzondere dag geworden. Aan het begin van de dag werd ik in het bijzijn van alle kinderen en veel ouders in het zonnetje gezet vanwege de Swinxs en dit Swinxsweblog. Ik heb een prachtige collage gekregen van mooie Swinxsfoto's. Ik heb genoten van de afgelopen weken. Het is fijn om te horen dat de ouders dit Swinxsavontuur ook gewaardeerd hebben. Dank jullie wel! De Swinxscollage krijgt een mooi plekje in de klas.

| 6-4-2011 | 21:04 |
Geef jouw reactie
Door Hiljonda Koornstra op woensdag, 6 april 2011 om 22:58

Wat enig,dat ze jou in het zonnetje hebben gezet d.m.v.deze fotocollage.Je verdient het,stopt er zoveel van je tijd in en het is ook genieten voor buitenstaanders. Ik kijk uit naar je tweets Anita!

Door Anja op woensdag, 6 april 2011 om 21:30

Wat geweldig leuk voor je !
Je hebt dit zeker verdiend na die geweldige inzet en het woord swinx te introduceren tot een woord dat iedereen kent door jou .
Anita de swinxsjuf !
De swinxs en Anita zijn op de Klinkert voor altijd aan elkaar verbonden !

Door Corina op woensdag, 6 april 2011 om 21:16

Juf het is ook super verdiend hoor!!!!

Door Rachel op woensdag, 6 april 2011 om 21:16

Lieve Anita, je hebt hem dubbel en dwars verdiend! De afgelopen weken heb je zoveel tijd, energie en enthousiasme in het Swinxsen gestoken, zelfs in je vrije tijd tijdens de vakantie! (Bijna) elke dag een leuk logje met prachtige verhalen en foto's! Dat verdiend gewoon een blijvende herinnering voor jou! Het was leuk om je vandaag te verrassen, je even in het zonnetje te zetten en hoop dat je nog lange tijd terugkijkt op een leuke periode Swinxsen! Het is nu nog even afwachten tot volgende week donderdag, maar voor mij ben jij de Swinxskampioen! Geniet nog maar lekker even verder van deze speciale dag, je hebt hem heel erg verdiend!


Lachen!

Wat een pret hadden Djoury en Devin vanmorgen toen ze de geluiden hoorden bij Henkie Tenkie Supertanker. De jongens hebben ook nog de Verkeersquiz gespeeld. Een leuke quiz voor kinderen van groep 5.

| 5-4-2011 | 19:04 |
Geef jouw reactie
Door sabrine op woensdag, 6 april 2011 om 12:11

wat leuk om zo een extra les te krijgen Devin vond het helemaal geweldig zeker de verkeersles wat is er leuker om zo toch ook iets te kunnen leren


Groep 5

Vandaag hebben kinderen uit groep 5 geluisterd naar het verhaal Henkie Tenkie Supertanker. Ook voor kinderen van groep 5 is het een leuk boek. Op de foto zien jullie Stefano en Desi het verhaal meelezen.

| 4-4-2011 | 18:04 |
Geef jouw reactie
Door nency op dinsdag, 12 april 2011 om 20:54

wat is het toch leuk om op deze manier les te krijgen ik zei tegen desi ik zou ook nog wel op school willen zitten !!

Door Rachel op dinsdag, 5 april 2011 om 17:05

Zo zie je maar weer dat lezen op elke leeftijd leuk is en zo met de Swinxs erbij is dat natuurlijk helemaal geweldig! Super dat de andere groepen er nu ook zoveel van kunnen genieten!


Mareen doet mee met Ren je rot

Mareen wordt door de hele klas aangemoedigd als ze het parcours aflegt. Snel door de hoepel, Mareen en dan bliepen!

| 3-4-2011 | 17:04 |
Geef jouw reactie

De Klinkert swinxst!

De afgelopen zes weken heeft de Klinkert kennisgemaakt met de Swinxs. De Swinxs wordt door mij in groep 3 gebruikt en in de RT. Verder ben ik er in veel groepen mee op bezoek geweest. Vanaf nu is de Swinxs door elke leerkracht en elke groep te gebruiken. De Swinxs heeft op school een vast plekje gekregen waar iedereen hem na gebruik weer terugzet.
Ik weet zeker dat mijn collega's de Swinxs veel gaan gebruiken. De Swinxs is helemaal ingeburgerd op de Klinkert. Ik zou de Swinxs niet graag meer missen.

| 2-4-2011 | 18:04 |
Geef jouw reactie
Door claudia op maandag, 4 april 2011 om 20:42

we hebben met plezier 6 weken lang de blogs gelezen....en wat leuk dat oedereen van school er gebruik van kan maken

Door Natasja op zondag, 3 april 2011 om 09:44

Wij hebben je blog met plezier gelezen juf Anita :-) Leuk dat iedere klas er nu gebruik van kan maken.

Door Rachel op zaterdag, 2 april 2011 om 19:13

Het waren 6 super weken! Hele leuke verhalen op deze blog, zodat we elke dag konden genieten van een nieuw avontuur van de Swinxs! Ik weet zeker dat de andere leerkrachten ook zeker gebruik gaan maken van de Swinxs, iedereen op de Klinkert is ingeburgerd! Fijn dat de Swinxs op school blijft, zodat iedereen er nog jaren van kan genieten!


Fotocollage Henkie Tenkie Supertanker

De afgelopen weken hebben de kinderen met veel plezier geluisterd naar de Swinxs en het verhaal Henkie Tenkie Supertanker.

| 1-4-2011 | 19:04 |
Geef jouw reactie
Door Rachel op vrijdag, 1 april 2011 om 20:05

Wat leuk dat de Swinxs een verhaal voorleest met allerlei grappige geluiden erbij, zijn er nog meer verhalen bij de Swinxs te krijgen? Want meeluisteren en "leren" lezen met de Swinxs is natuurlijk geweldig!


Luisteren naar een verhaal

De Swinxs leest het boek Henkie Tenkie Supertanker voor. Op de foto kunnen jullie zien hoe Maria en Madelief de tekst in het boek heel nauwkeurig volgen. Bij elke bladzijde laat de Swinxs een bijpassend geluid horen. Dat vinden de kinderen maar wat leuk.

| 31-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie

Abdelghani, Glenn en Henkie Tenkie

Abdelghani en Glenn luisteren samen naar het verhaal Henkie Tenkie Supertanker. En wat doet Abdelghani? Hij leest de tekst zachtjes mee. Dat is wel heel knap voor een leerling van groep 3.

| 30-3-2011 | 14:03 |
Geef jouw reactie
Door Rachel op woensdag, 30 maart 2011 om 15:41

Dat is inderdaad wel superknap van Abdelghani, wat leuk om zo met lezen bezig te zijn voor de kinderen!


Laatste foto bij de opdracht van de vijfde week

Dit waren heel wat foto's bij deze opdracht. Op deze foto zien jullie de mama van Ian lachend bij de finish aankomen.

Natuurlijk heb ik zelf ook meegedaan!!

| 29-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie

Iedereen is enthousiast

Wat een enthousiasme bij iedereen. En wat genoot Rick toen zijn mama aan de beurt was.

| 29-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie

Daarna is....

de mama van Stef aan de beurt. Net zoals haar zoon is ook de mama van Stef heel sportief.

| 29-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie

En dan is....

de mama van Stijn aan de beurt. Zoals alle mama's deed ook de mama van Stijn erg haar best.

| 29-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie
Door Natasja (mama van Stijn) op dinsdag, 29 maart 2011 om 21:14

zo juf, wat heb je de foto's er snel op staan!! Ik vond het een leuke ervaring, om iets te doen met de swinx, het apparaat waar iedereen al zoveel weken zoooo enthousiast over is!!!


Wie moet er nu?

Rustig mama's, rustig. De Swinxs zegt wie er aan de beurt is door de kleur van een XS te noemen. Als tweede dus de mama van Romyniek.

| 29-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie

De mama's in actie

Als eerste was de mama van Daan aan de beurt.

| 29-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie

Aanmoedigen

De hele klas juicht tijdens het spel Ren je rot.

| 29-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie
Door sandra op vrijdag, 1 april 2011 om 14:45

als je dichtbij school woont hoor je nog eens wat....ging even kijken en ja hoor weer een spetterende, sprotieve swinxsactie!!!

Door Rachel op woensdag, 30 maart 2011 om 14:44

Zo leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn, de andere kinderen en mama's aanmoedigen, super wat de Swinxs teweeg brengt!


Over de bank

Evy gaat rennend over de bank.

| 29-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie

Door de hoepel

Zet 'm op, Stijn!

| 29-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie

Vervolg opdracht van de vijfde week

Vanmiddag was het dan zo ver: Ren je rot. Eerst een uur gewerkt in de klas en toen lekker naar buiten. Zonder jas want het was prachtig weer. De spullen uit de speelzaal die we nodig hadden voor het parcours namen we mee naar buiten. Het definitieve parcours werd met de kinderen nog een keer doorgenomen: starten bij de Swinxs - rondje lopen om een paal - door een hoepel - pittenzak in sjouwkist gooien - lopen over een bank - over een slootje (touwtjes) springen - rondje om een paal - en dan dezelfde weg terug. De kinderen hadden er erg veel zin in. Alle kinderen werden aangemoedigd door hun medeleerlingen. Er werd goed geluisterd naar de tijd die de Swinxs noemde. Grappig was een gesprekje tussen enkele leerlingen: Moet je nou veel halen of weinig. Ze hadden het dus over de seconden die de Swinxs noemde. Was 28 seconden nu beter dan 34 seconden of was 34 seconden beter? Net als voor de Olympische Spelen geldt voor de Swinxs ook: Het gaat om het meedoen! Elke deelnemer kreeg een lekker stuk cake. Dat ging er wel in.

Rond 15.20 uur kwamen de eerste ouders al het plein op om hun kinderen op te halen. En wat vroegen we aan de mama's: Willen jullie meedoen met Ren je rot. En wat zeiden de mama's: Natuurlijk. De kinderen legden aan de mama's het parcours uit. Wat deden die mama's hun best. Van elke mama zal ik een foto plaatsen. Ik heb geen collega's gevraagd bij deze opdracht omdat dat organisatorisch niet haalbaar was. In plaats van collega's hebben de mama's meegedaan. En dat was een succes. Ook voor de mama's was er natuurlijk cake als beloning.

| 29-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie
Door Rachel op dinsdag, 29 maart 2011 om 21:03

Wat super leuk was het parcours dat de kinderen verzonnen hadden! Leuk om al dat enthousiasme te zien, van klein naar groot! En inderdaad meedoen is belangrijker als winnen! Dit was een supermiddagje Swinxsen, helemaal top! Genieten!


Na de leestoets.....swinxsen

Vandaag heb ik werk gedaan waarbij ik niet veel hoefde te praten. Ik heb de lentesignalering (leestoetsen) afgenomen bij de kinderen van groep 3. En na het lezen mocht je..... swinxsen. We kozen vandaag voor Henkie Tenkie Supertanker. Deze activiteit sloot goed aan bij de leestoets.
Op de foto zien jullie hoe Linda en Ian met hun vinger de hele tekst volgen. Dit was geen opdracht van mij. Dit deden ze uit zichzelf. Knap hoor voor kinderen van groep 3.

| 28-3-2011 | 17:03 |
Geef jouw reactie
Door Rachel op maandag, 28 maart 2011 om 17:48

Wat een super leuk idee om de kinderen na de leestoets te belonen met een verhaaltje van de Swinxs! En wederom konden ze meelezen natuurlijk ;)!


Stemproblemen

Helaas heb ik vanaf donderdagmiddag stemproblemen. Ik heb een paar dagen niet geswinxst met de groep. Ik mis het swinxsen wel. Ik hoop dat ik in de loop van de komende week weer kan swinxsen met de kinderen.

Voor een foto ben ik in mijn Swinxsarchief gedoken: groep 6/7 speelt In de knoop.

| 27-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door claudia op maandag, 28 maart 2011 om 15:25

hopelijk hebt u uw stem gauw weer terug...beterschap ermee

Door Jacqueline op maandag, 28 maart 2011 om 10:26

Nu maar hopen dat je stem snel terug is, terkte ermee !

Door Rachel op zondag, 27 maart 2011 om 20:35

Super dat je ondanks je stemproblemen, toch aan de Swinxs denkt en weer even een leuke foto geplaatst hebt, uit je Swinxs archief! Super dat je ondanks je stemproblemen bezig blijft met de Swinxs verhalen en foto's te plaatsen!


Fotogeniek

De Swinxs laat zich wel heel erg goed fotograferen. Vanmiddag heb ik eens geteld hoeveel foto's ik heb waar de Swinxs opstaat. Dat zijn er......94. En de afgelopen vijf weken heb ik 170 foto's gemaakt tijdens Swinxsactiviteiten.

| 26-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door claudia op maandag, 28 maart 2011 om 15:26

de swinxs ziet er leuk en gekleurd uit en is leuk om er foto's van te maken

Door Rachel op zondag, 27 maart 2011 om 20:32

De Swinxs is natuurlijk ook erg fotogeniek ;), vlotte kleurtjes, leuke vorm, die wil je zeker wel op de foto zetten!

Door Natasja op zaterdag, 26 maart 2011 om 19:13

kinderen én swinx op tafel: leuk hoor, dat dat kan op school


Het oplossen van problemen

Een pluspunt van de Swinxs is ook dat je een probleem vaak zelf kunt oplossen. Dat heb ik deze week zelf meegemaakt. Op de website van Swinxs is een Advisor die helpt om problemen op te lossen. Je gaat naar www.swinxs.nl, je klikt op support en daarna op ondersteuning. Afgelopen woensdag had ik zelf een probleem met de Swinxs en ik was heel blij dat ik op deze manier geholpen werd. De Swinxs was daarna weer voor 100% in orde.

| 25-3-2011 | 20:03 |
Geef jouw reactie
Door claudia op maandag, 28 maart 2011 om 15:27

geweldig dat u het zelf kan oplossen...super

Door Jacqueline op maandag, 28 maart 2011 om 10:33

Kijk en zo kom je er dan achter dat ook dt werkt want hoewel het niet de bedoeling is kan het toch gebeuren Wat een super swinxs juf, de kids hebben het echt getroffen !!

Door Rachel op zondag, 27 maart 2011 om 20:31

Super dat je zelf de problemen van de Swinxs weer opgelost hebt, met een beetje support lukt het wel zie je maar! Hopen dat de Swinxs niet al te veel "kuren" meer krijgt, zo in de laatste week van het bloggen zou dat niet zo fijn zijn natuurlijk!

Door sandra op vrijdag, 25 maart 2011 om 23:42

...over swinxs-expert gesproken...super Anita hoe jij je er op allerlei gebieden in verdiept!

Door Corina op vrijdag, 25 maart 2011 om 22:19

Ja we heben ook nog eens een handige swinxs-juf die dat gewoon even zelf oplost.
Super hoor juf!


Opdracht van de vijfde week

Vandaag heb ik met groep 3 een start gemaakt met de opdracht van deze week. We hebben een "vergadering" gehouden. We hebben met elkaar gepraat over een parcours voor Ren je rot, een parcours buiten op het bovenbouwplein. De start zal zijn bij het duikelrek. De kinderen zitten op de banken die daar staan. Zo kunnen ze iedereen die meedoet aanmoedigen. Dan ren je naar een paal en je loopt een rondje om die paal. Je kruipt door hoepels. Je springt over een touw. De pittenzak gooi je in de kist. Na drie keer nog mis dan mag je doorgaan. Je loopt over een bank. Op de terugweg loop je dit parcours weer. Wie zal de snelste zijn? Alle kinderen van groep 3 doen mee, de juf doet mee en ??? Dat horen jullie volgende week want we gaan dit spel volgende week spelen.

Wie zal de snelste zijn op dit parcours dat de kinderen van groep 3 bedacht hebben.

| 24-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door claudia op maandag, 28 maart 2011 om 15:28

ben benieuwd wie er gaat winnen..leuk dat het samen met de kinderen is bedacht het parcours

Door Jos Ermens op zaterdag, 26 maart 2011 om 10:29

Ben benieuwd wie het Ren je Rot spel volgende week gaat winnen. Leuk om te merken dat iedereen, inclusief de juf, zo enthousiast blijft!

Door sandra op vrijdag, 25 maart 2011 om 23:40

Dat zal spannend worden...willen de andere groepen zeker ook graag spelen!

Door Corina op vrijdag, 25 maart 2011 om 22:16

Inderdaad erg spannend....

Door Natasja op donderdag, 24 maart 2011 om 23:18

Spannend!!

Door Rachel op donderdag, 24 maart 2011 om 19:58

Wat leuk dat je er samen met de kinderen over "vergaderd" hebt! En wat een leuk parcours hebben ze bedacht zeg! Ben benieuwd wie er gaat winnen, want volgens mij moet je niet alleen snel zijn, maar ook nog goed kunnen gooien, je evenwicht goed kunnen bewaren, kunnen kruipen en springen, dat is wel een heel lastig parcours! Veel succes allemaal en we lezen de resultaten wel weer in een nieuw ontzettend leuk enthousiast blogje!

Door Anja op donderdag, 24 maart 2011 om 18:57

Wat leuk om samen met de kinderen te " vergaderen " over het parcours , zo worden ze er echt bijgetrokken !
Ben benieuwd wie er gaat winnen , ik wens jullie allemaal heel veel succes maar zeker zoveel plezier !

Door Anja langeweg op donderdag, 24 maart 2011 om 18:56

Ben heel benieuwd naar het spel ,wat jullie volgende week gaan doen en hoe juf Anita het gaat doen! Wat leuk zo met de swinxs bezig te zijn! Jullie kunnen geen betere juf treffen,wat een enthousiasme!! Alvast een leuke nieuwe swinxs week toegewenst! Gr anja


Hoogtepunten!

Vanmiddag heb ik eens zitten denken aan de voorbije vijf Swinxsweken. Ik heb zoveel mooie momenten gehad met de Swinxs. Heel bijzonder is het enthousiasme van iedereen: het enthousiasme van de kinderen, het enthousiasme van de ouders, het enthousiasme van collega's, het enthousiasme van mijn familie, het enthousiasme van vrienden en bekenden. Het is heel fijn om dit mee te mogen maken.
Welke Swinxservaring is nu mijn hoogtepunt geweest? Daar kan ik geen antwoord opgeven. Er waren vele hoogtepunten met In de knoop, Geluidsbom, Concentratiespel, Henkie Tenkie Supertanker, Spotlight, Tikkertje, Verstoppertje, Ren je rot, Swinxs cirkel. De komende weken wil ik spellen met de kaarten en hoesjes gaan uitproberen. Omdat het werken met de Swinxs zo goed bevalt, heb ik er dit weekend de kaarten en hoesjes bijgekocht. Ik ben heel nieuwgierig naar de verschillende spellen die hierbij horen.

Op de fotocollage zijn enkele hoogtepunten te zien.

| 23-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie
Door sandra op vrijdag, 25 maart 2011 om 23:39

Tot nu toe is er enorm genoten van alles wat de swinxs heeft gebracht...dit geweldige blog spreekt boekdelen. Geniet nog lekker van alle pret,ontdekkingen die komen gaan!

Door Rachel op woensdag, 23 maart 2011 om 22:45

Het waren geweldige weken vol enthousiaste verhalen over de Swinxs, foto's/fotocollages waar al het plezier van de kinderen groot en klein van afspatte! Zoveel tijd en energie die jij erin hebt gestoken, je enthousiasme alom, we hebben er ontzettend van genoten en de kinderen helemaal! Heel veel complimentjes zijn dan ook terecht voor jou! Nog een paar mooie fijne gezellige swinxsdagen/week gewenst!

Door Liesbeth op woensdag, 23 maart 2011 om 22:40

Als er een Swinxstrofee zou bestaan dan is die voor juf Anita!!! Dubbel en dwars verdiend voor al uw inzet.

Door Anja op woensdag, 23 maart 2011 om 19:55

Wat was het heerlijk om de afgelopen weken mee te hebben genoten van alle enthousiaste verhalen over de swinxs , de gezellige foto's waar het plezier van afspatte!
Wat heb je er veel voor gedaan om iedereen enthousiast te maken en te houden !
Complimenten hoor swinxsjuf !


Jukebox

In verband met de creadag van volgende week hebben de kinderen van groep 3 vanmiddag gewerkt aan een totempaal. Gezellig met de hele klas verven. En wat deed de Swinxs tijdens deze verfactiviteit? De Swinxs zorgde voor leuke muziek. Ik zette de Swinxs aan en koos voor de Jukebox. De Swinxs maakte het toen extra gezellig in de klas door het laten horen van leuke muziek.

| 22-3-2011 | 20:03 |
Geef jouw reactie
Door sandra op vrijdag, 25 maart 2011 om 23:36

Als je in een ontspannen sfeer kan werken ontstaan de mooiste dingen...de muzikale ondersteuning van de Swinx heeft zeker meegeholpen aan het prachtige resultaat!

Door Anja op dinsdag, 22 maart 2011 om 20:43

Wat gezellig zo bij jullie in de klas ! Zou bijna weer opnieuw kind willen zijn! Veel leerplezier nog met jullie swinxs

Door Rachel op dinsdag, 22 maart 2011 om 20:42

Wat ontzettend leuk dat de Swinxs muziek verzorgd heeft tijdens het knutselwerk vanmiddag! Super idee om de Swinxs in te zetten tijdens deze activiteit! Zo zie je maar weer de Swinxs is divers in te zetten!


Swinxs maakt de juf blij

Kinderen genieten van de Swinxs en de juf ook. Voor de juf is het echt genieten om de kinderen aan het werk te zien met de Swinxs. Vanmorgen mochten Dylan en Rick luisteren naar het verhaal Henkie Tenkie Supertanker. En wat doen die twee kinderen uit groep 3? Zij proberen de tekst mee te volgen in het boek. Wat is het leuk om elke keer na twee bladzijden te bliepen en dan het geluid te horen dat bij die bladzijden hoort.

| 21-3-2011 | 17:03 |
Geef jouw reactie
Door nency Millesen op woensdag, 23 maart 2011 om 11:47

Echt super gaaf juf anita heel veel bewondering wat je allemaal voor die kids doet !

Door Rachel op maandag, 21 maart 2011 om 19:08

Wat geweldig dat je met de Swinxs ook nog kunt oefenen met het lezen, geweldig!

Door claudia op maandag, 21 maart 2011 om 18:27

wat leuk dat de kinderen het ook zelf mee kunnen volgen in het boek terwijl ze luisteren

Door Anja op maandag, 21 maart 2011 om 18:17

Wat een concentratie !
Wat leuk om zo te kunnen en leren lezen , top !


Fotocollage van groep 8 met de Swinxs

Het gebruik van de Swinxs in groep 8 betekent: plezier, concentratie, samenwerking, enthousiasme, saamhorigheid, inzet.

| 20-3-2011 | 16:03 |
Geef jouw reactie
Door Anja op maandag, 21 maart 2011 om 18:19

Wat een mooie , gezellig uitziende collega , de swinxs is echt plezier voor iedereen .
Dat bewijzen deze foto's zeker !!

Door Jacqueline op maandag, 21 maart 2011 om 13:04

Zo zie je maar dat alle groepen enorm veel plezier beleven aan de Swinxs ! Wat een mooie collage met al die lachende gezichten !

Door marianne voeten op maandag, 21 maart 2011 om 08:47

Met dit lekkere weer wordt het spelen met de Swinxs helemaal een feestje!

Door Rachel op zondag, 20 maart 2011 om 20:23

Wat een leuke fotocollage van groep 8 met de swinxs, het plezier straalt er vanaf!

Door Corina op zondag, 20 maart 2011 om 19:27

Leuke collage heb je weer gemaakt.


Groep 6/7 speelt In de knoop

Met veel plezier hebben de kinderen van groep 6/7 meegedaan met het spel In de knoop. Het is voor mij als juf iedere keer weer geweldig om al die stralende gezichten te zien.

| 19-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Jacqueline op maandag, 21 maart 2011 om 13:08

Wat een pret !

Door Sabine op zaterdag, 19 maart 2011 om 21:00

Pepijn vond het geweldig. We moeten gaan voor iedere klas een swinxs.
Liefs Sabine

Door Corina op zaterdag, 19 maart 2011 om 19:26

Haha wat een leuke naam Anita ; de Swinxsjuf.
Ik denk dat iedereen op de Klinkert wel weet wie we dan bedoelen.

Door Anja op zaterdag, 19 maart 2011 om 18:54

Wat een leuke foto !
Wat een plezier straalt eraf !


Teun en de Geluidsbom

Vrijdagmiddag 18 maart was ik als invaljuf in groep 6/7. Stilletjes hoopten de kinderen al dat we ook zouden gaan swinxsen want ik sta nu toch bekend als Swinxsjuf. Natuurlijk heb ik op deze laatste middag van de week de Swinxs gebruikt. Het leek me een leuk idee om eerst het spel Geluidsbom te doen. Op de gang had ik de Swinxs in orde gebracht voor dit spel. Terug in de klas zette ik de Swinxs op tafel bij Teun. Ik had de ontlokker ingeschakeld. "Wil iemand mij even oppakken. Ik kan er niet bij." Onmiddellijk deed Teun wat de Swinxs vroeg. Triomfantelijk liet hij de Swinxs aan iedereen zien met als resultaat een heel lange, harde "scheet".

| 19-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Jacqueline op maandag, 21 maart 2011 om 13:09

Swinxsjuf .... wat een leuke bijnaam ! n wat een leuk idee om de week zo af te sluiten met groep 6/7.

Door Rachel op zondag, 20 maart 2011 om 20:19

Je kunt wel zien dat de kinderen er lol in hadden, dit hadden ze natuurlijk niet verwacht, zo'n hele lange, harde "scheet"! Super lieve "swinxsjuf" dat je zelfs met het invallen denkt aan een momentje Swinxsen!

Door teun op zondag, 20 maart 2011 om 13:16

juf, het is maar goed dat het alleen het geluid is! Het was echt heel grappig!
groetjes Teun

Door sandra op zondag, 20 maart 2011 om 13:13

Tijdens het eten tussen de middag vroegen Teun en Pepijn zich al af of de Swinxs ook werd meegenomen door juf Aita...ze hoopte het van harte!!! En toen Teun thuis kwam hebben we ontzettend gelachen om z'n "stinkbom".

Door Sabine op zaterdag, 19 maart 2011 om 21:07

Heej lieve Swinxsjuf,

Trouw lees ik al je avonturen en die van de swinxs. Maar weet je wat ik een beetje mis? Een Swinxs avontuur met de kleuters. Ik denk dat die het ook helemaal geweldig vinden.

Liefs Sabine

Door Anja langeweg op zaterdag, 19 maart 2011 om 20:25

Wat een lol hebben jullie met de swinxs! en wat een mogelijkheden allemaal ,heb erg moeten lachen om het scheetverhaal,zag het helemaal voor me!fijn weekend allemaal swinxs gr van anja

Door Corina op zaterdag, 19 maart 2011 om 19:24

Wat een lol kan je toch hebben met een Swinxs.

Door Anja op zaterdag, 19 maart 2011 om 18:56

Hallo lieve swinxsjuf ,
Ik denk dat jij het woord swinxs voor altijd hebt ingeburgerd op de Klinkert !


Het spel Tijdbom

De leerlingen van groep 8 kozen ook nog het spel Tijdbom uit. Op de foto zien we de concentratie bij de leerlingen. In gedachten tellen ze af en proberen ze zo kort mogelijk voor het afgaan van de bom te bliepen.

| 18-3-2011 | 21:03 |
Geef jouw reactie
Door Rachel op zondag, 20 maart 2011 om 20:16

De concentratie moet er zeker zijn, want tussendoor word je nog behoorlijk afgeleid door de Swinxs met geluiden hebben wij met het thuisbezoek mogen meemaken! Superleuk die Swinxs!

Door Corina op zaterdag, 19 maart 2011 om 19:22

Zo wat zijn ze allemaal aandachtig aan het luisteren!

Door Hiljonda Koornstra op zaterdag, 19 maart 2011 om 18:50

Wat leuk Anita,dat ook de kinderen uit de bovenbouw zo enthousiast reageren!
Van de naam swinxsjuf kom jij nooit meer af!

Door Anja op zaterdag, 19 maart 2011 om 18:50

Wat leuk dat zelfs groep 8 uitkijkt naar de swinxs en wat fijn dat de swinxs daar ook spellen voor heeft , top !


Groep 8 en de Swinxs

Vanmorgen ben ik ruim een uur op bezoek geweest bij groep 8. Natuurlijk had ik de Swinxs meegenomen. Wat een enthousiasme!!! Soms schieten mijn woorden tekort. Wat me vooral is bijgebleven is de saamhorigheid en de samenwerking die de Swinxs teweeg brengt. Het eerste spel dat de kinderen uitkozen was In de knoop. Ook de leerlingen van groep 8 moesten nadenken bij rechts en links.

| 18-3-2011 | 21:03 |
Geef jouw reactie
Door Rachel op zondag, 20 maart 2011 om 20:15

Het enthousiasme straalt er ook in groep 8 vanaf en wat een lol dat de meiden hebben, heerlijk om te zien!

Door Corina op zaterdag, 19 maart 2011 om 19:21

Ziet er weer gezellig uit!

Door Hiljonda Koornstra op zaterdag, 19 maart 2011 om 18:47

Wat leuk Anita,dat ook de bovenbouw zo enthousiast


Leuk om te horen!

Swinxs, ik heb jullie leuke dingen te vertellen.

Ik sprak vandaag iemand die ook dit weblog leest. Zij is heel enthousiast over de Swinxs. En wat kreeg ze gisteren als cadeau van iemand? Een Swinxs!

Kinderen van mijn groep zeggen regelmatig: Juf, gaan we nu swinxsen?

Na schooltijd sprak ik de logopediste van één van mijn leerlingen. Zij leest ook dit weblog en was heel nieuwsgierig naar de Swinxs. Ik heb haar de Swinxs laten zien en we hebben er wat mee gespeeld. De logopediste dacht na over hoe ze de Swinxs in haar praktijk zou kunnen inzetten.

| 17-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Anja op zaterdag, 19 maart 2011 om 18:52

De swinxs is echt voor iedereen bruikbaar de kinderen kunnen dalijk bij de logo ook met de swinxs , wat wordt de wereld een stuk leuker met de swinxs !!

Door sandra op donderdag, 17 maart 2011 om 22:03

na de vakantie nog geen tijd gehad om het swinxs weblog te lezen....heb dat net lekker even gedaan.Wat een enthousiasme...zelfs in de vakantie werd er geswinxsd!!!


Nog een keer Henkie Tenkie

Ook Maik en Evy genoten van het boek Henkie Tenkie Supertanker.

| 17-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie

Henkie Tenkie Supertanker

Vandaag hebben twee tweetallen geluisterd naar het boek Henkie Tenkie Supertanker. De Swinxs leest de tekst uit het prentenboek voor. De geluiden die de Swinxs hierbij maakt zijn erg leuk. Tekst en tekeningen zijn van Harmen van Straaten.

| 17-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Jacqueline op maandag, 21 maart 2011 om 13:12

Heerlijk om te zien hoe de mannen ontspannen zitten te kijken en luisteren !

Door Anja op vrijdag, 18 maart 2011 om 22:05

Wat een mogelijkheden heeft de swinxs zeg , hij kan zelfs voorlezen !

Door Rachel op donderdag, 17 maart 2011 om 19:25

Wat leuk dat de Swinxs ook verhalen vertelt uit een prentenboek, de kinderen zitten heel aandachtig te kijken en te luisteren! Ik blijf me steeds verbazen over wat voor mogelijkheden de Swinxs wel allemaal niet heeft, geweldig gewoon!


Vervolg opdracht: Geluidsbom

Nadat de kinderen geroepen hadden nog een keer, nog een keer ging ik even stilletjes met de Swinxs aan het werk. Weer de ontlokker ingesteld. Ik zette de Swinxs op tafel bij Daan. En wat zei de Swinxs nu? Hé, blijf van de rode knop af hè. Daan kwam niet aan de rode knop maar klasgenootjes zeiden tegen hem dat hij de rode knop in moest drukken. Toen zei de Swinxs: Heel goed, je blijft netjes van de rode knop af. De kinderen moedigden Daan aan om toch maar de rode knop in te drukken. De Swinxs weer: De rode knop is extreem gevaarlijk. Dan drukt Daan toch op de rode knop. Dat heeft als gevolg een heel lange en harde "scheet". De kinderen moesten er weer erg om lachen. En weer klonk door de klas nog een keer, nog een keer. Juf, zet je hem nu bij mij op tafel was een vraag van veel kinderen. Maar helaas voor de kids, de juf stopte met de Geluidsbom. Tijd voor de rekenles.

| 16-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Nathalie en Floor op zaterdag, 19 maart 2011 om 18:24

De scheet die de swinxs vond ik echt leuk en grappig

Door Rachel op woensdag, 16 maart 2011 om 19:27

Wat een leuk spelletje die tijdbom! Kan me heel goed voorstellen dat de kinderen zeiden:"Nog een keer, nog een keer".


Opdracht: Geluidsbom

Vandaag ben ik aan de slag gegaan met het tweede deel van de opdracht van de derde week: het spel Geluidsbom.
Toen de kinderen in de pauze buiten waren, heb ik de Swinxs aangezet. Ik heb het spel Geluidsbom gekozen. Dit spel lijkt op een "scheetzak". Je krijgt een aantal geluiden te horen waarvan je er één uitkiest. Ik koos voor de "scheet". Daarna kon je kiezen voor tijdsklok of ontlokker. Bij tijdsklok werkt de Geluidsbom automatisch, bij ontlokker lokt de Swinxs het doelwit uit. Ik koos voor de ontlokker. Zes seconden na het indrukken van de groene knop zou de Swinxs beginnen met uitlokken. Ik zette de Swinxs op tafel bij Ian. Als Ian na de pauze de klas inkomt en de Swinxs op zijn tafel ziet staan begint hij al te stralen. Het eerste wat de Swinxs tegen Ian zegt is: Wil iemand mij even oppakken, ik kan er niet bij. Onmiddellijk tilt Ian de Swinxs op. En wat gebeurt er? De Swinxs laat een heel lange en harde "scheet". Wat hadden Ian en de rest van de klas een pret. De foto van Ian is niet helemaal scherp maar wel duidelijk genoeg om te laten zien wat een lol Ian had. Nog een keer, nog een keer, klonk het door de klas. Daar kon de juf natuurlijk geen nee op zeggen.

| 16-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Anja op vrijdag, 18 maart 2011 om 22:03

Wat een heerlijk spel voor de kinderen laten want een spelcomputer die scheten laat is toch geweldig !

Door sandra op donderdag, 17 maart 2011 om 22:05

wat heb je dit beeldend beschreven, Anita!! Zelfs bij het lezen moest ik ook hard lachen...zag het zo voor me.


De Swinxs zingt voor de jarige Colin

Vandaag is Colin 7 jaar geworden. We hadden dus een feestje in de klas. Ook de Swinxs liet van zich horen door het zingen van Happy Birthday. Dat de kinderen dit leuk vonden is wel te zien op de foto.

| 16-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Jacqueline op maandag, 21 maart 2011 om 13:14

Ongelooflijk wat een mogelijkheden de Swinxs heeft. Echt super dat u er zoveel tijd en energie in steekt !

Door Liesbeth op woensdag, 16 maart 2011 om 21:37

Proficiat Colin!!!

Door sabrine op woensdag, 16 maart 2011 om 20:52

Colin vond het leuk om zo jarig te zijn dit is toch geweldig de swinxs die voor je zingt

Door claudia op woensdag, 16 maart 2011 om 19:45

wat een blijde gezichtjes allemaal als ze de swinxs horen en zien geweldig


Nog een tekening van de Swinxs

Maik heeft een tekening gemaakt van kinderen die met de Swinxs tikkertje spelen. Mooie tekening hoor!

| 15-3-2011 | 22:03 |
Geef jouw reactie
Door noa op vrijdag, 18 maart 2011 om 16:13

ik heb met de swinxs gespeeld en het is erg gaaf. sucses juf Anita!!!

Door Maik op woensdag, 16 maart 2011 om 15:20

Dat ik het leuk vond omdat ik mocht kleuren en dat ik de swinxs getekend heb met 5 kinderen en tikkertje is het spel.

Door Rachel op dinsdag, 15 maart 2011 om 23:08

Supermooi! En wat leuk om die details van de XS te zien, hij heeft het zeker mooi uitgebeeld!


Een tekening van de Swinxs

Vanmiddag zijn de kinderen creatief bezig geweest. De opdracht was: maak een tekening waarbij je aan het spelen bent met de Swinxs. Maria heeft deze mooie tekening gemaakt. De kinderen spelen verstoppertje met de Swinxs.

| 15-3-2011 | 17:03 |
Geef jouw reactie
Door roserie op zondag, 20 maart 2011 om 19:45

wat leuk die Swinxs! zelfs op afstand is het genieten van deze leuke site met verhalen, tekeningen en foto's van de kinderen.

Door Rachel op dinsdag, 15 maart 2011 om 20:00

Wat leuk om de kinderen een tekening te laten maken van de Swinxs! En wat mooi getekend en gekleurd door Maria, knap hoor!


Vervolg opdracht van de derde week

Hier volgen de antwoorden van de kinderen van groep 3 op mijn vraag hoe ze aan een nieuw vriendje/vriendinnetje uit zouden leggen wat een Swinxs is.

Daan: daar kan je tikkertje mee doen, iedereen mag meedoen met de Swinxs.

Stef: je kan er tikkertje mee doen, je kan er ook verstoppertje mee spelen, je kan er ook in de knoop mee spelen.

Irit: de Swinxs heeft drie verschillende knopjes, er zijn allemaal verschillende kleuren bv. rood, wit en groen en de Swinxs heeft allemaal verschillende spelletjes.

Romyniek: je kan er spelletjes mee doen zoals tikkertje, ren je rot.

Linda: een Swinxs heeft drie knoppen, hij kan praten en je kan er allemaal spelletjes mee doen.

Glenn: je kan met een Swinxs spelen, verstoppertje en tikkertje.

Floor: een computerspel, je kan er spelletjes mee doen bv. tikkertje.

Abdelghani: dat is een ding waarmee je spelletjes kan spelen.

Ian: het is een heel leuk ding, hij kan praten, willen jullie ook meespelen met Swinxs?, er zijn tien bandjes, je kan met z'n tienen spelen, ren je rot of andere spelletjes.

Mareen: als je op de witte knop drukt dan gaat hij aan, als je een spel wil stoppen dan druk je op de rode knop en als hij zegt tikkertje en je wil tikkertje spelen dan druk je op de groene knop.

Jamairo: een spelcomputer.

Berend: dat is een heel leuk ding waar je heel veel spelletjes mee kan spelen.

Evy: je kan er spelletjes mee doen.

Maxime: een Swinxs is heel leuk, je kan er heel veel spelletjes mee doen.

Maria: een Swinxs heeft drie knoppen, een groene, een rode en een witte, je kan er spelletjes mee doen bv. in de knoop en tikkertje.

Colin: je kan er allemaal spelletjes mee doen.

Stijn: een spelcomputer, je kan er allerlei spelletjes mee doen.

| 15-3-2011 | 17:03 |
Geef jouw reactie
Door noa op vrijdag, 18 maart 2011 om 16:16

gave swixs!!! wie dit leest klik op ik vind dit verhaal top en laat je reactie achter

Door claudia op woensdag, 16 maart 2011 om 09:24

wat een leuke uitleg van de kinderen hoe ze de swinxs omschrijven...je kan er oook zo veel mee doen

Door Rachel op woensdag, 16 maart 2011 om 08:00

Wat leuk om te lezen hoe de kinderen verschillend de Swinxs omschrijven om aan een ander uit te leggen wat nu een Swinxs is! Je kunt er ook zoveel mee, best lastig om dat dan te verwoorden, knap gedaan hoor van alle meisjes en jongens!


Opdracht van de derde week

Kinderen van groep 3 hebben mij verteld hoe ze aan iemand anders zouden uitleggen wat een Swinxs is.

Dylan: het is een spelcomputer, je kan tikkertje doen, je kan Swinxs aansluiten op de computer en dan kan je er spelletjes opzetten.

Rick: je kan spelletjes uitzoeken en als je op de groene knop drukt dan gaat het beginnen, je kan tikkertje en verstoppertje doen.

Milan: je kan tikkertje met hem doen.

Rick: dat is een ding waar je spelletjes mee kan doen, je kan er heel veel leuke dingen mee doen.

Sinéad: je kan heel leuke spelletjes doen, je kan verstoppertje spelen en je kan leuke dingen doen zoals tikkertje.

Morgen het vervolg van deze opdracht.

| 14-3-2011 | 12:03 |
Geef jouw reactie
Door Cindy van Donkelaar op dinsdag, 15 maart 2011 om 10:10

Als ik iemand moet uitleggen wat de SWINXS is, kom ik wel in de problemen! Volgens mijn dochter kan íe namenlijk alles! Ik vroeg aan haar "ook afwassen?", "misschien"was haar antwoordt! grappig hè?!

Door Maik op maandag, 14 maart 2011 om 18:52

Als ik iemand het moet uitleggen, is de Swinxs een dingetje dat je met z'n tienen kan doen, tikkertje, verstoppertje, kwallen vissen, tijdbom, geluidenspel, jukebox, cijfercircus, in de knoop, swinxs cirkel, dierenquiz, ren je rot, happy birthday en nog veel meer!

Door claudia op maandag, 14 maart 2011 om 15:15

wat knap van de kinderen dat ze zelf uitleg kunnen geven wat een swinxs is...


Met de Swinxs in de zon

Dat is genieten: zon, vakantie, Swinxs!!! Een groot pluspunt van de Swinxs is dat je er niet alleen binnen maar ook buiten mee kunt spelen.

| 13-3-2011 | 13:03 |
Geef jouw reactie
Door Natasja op zondag, 13 maart 2011 om 19:02

Nog 1 nachtje slapen.... dan is de vakantie weer voorbij en kunnen de kinderen weer swinxen.

Door Rachel op zondag, 13 maart 2011 om 14:04

Dus laat het zonnetje maar veel schijnen de komende weken, dan wordt de Swinxs lekker buiten ingezet en doen de kinderen ook nog extra vitamientjes op met de Swinxs, super hoor een spelcomputer die gewoon mee naar buiten kan, groot pluspunt zeg ik maar!


De Swinxs en vakantie

Dat de Swinxs ook goed te gebruiken is na schooltijd en in de vakantie is te zien op deze fotocollage. Alle foto's zijn gemaakt bij kinderen thuis.

| 12-3-2011 | 17:03 |
Geef jouw reactie
Door alessia (nichtje van maik) op zondag, 13 maart 2011 om 11:32

echt super leuk, zelfs mij lijkt het nog leuk !!. groetjes alessia

Door Rachel op zondag, 13 maart 2011 om 11:07

Wat is hij leuk geworden de fotocollage van de huisbezoekjes! Het enthousiasme van alle kinderen & mama's spat er weer eens vanzelf vanaf! Zo leuk dat de kinderen deze vakantie week ook hebben kunnen genieten van de Swinxs! Wat fijn Juf Anita dat u die tijd vrij hebt genomen om met de Swinxs op huisbezoek te gaan! Deze week weer een gewone schoolweek met allerlei Swinxs gebeurtenissen, we zijn benieuwd!

Door Corina op zaterdag, 12 maart 2011 om 23:00

Wat een leuke fotocollage!!!


Veel aandacht voor de Swinxs

Mama Rachel heeft me net nog hele mooie foto's gestuurd van deze ochtend. Deze foto vind ik prachtig. De aandacht die Maik en Maxime hebben voor de Swinxs.

| 11-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Yvonne op zaterdag, 12 maart 2011 om 09:57

Wat was het gezellig met de juf op bezoek met de swinxs!!! Super gewoon! Was voor de mama's heel leuk om nu ook te zien wat er allemaal gedaan kan worden! Binnen, buiten, maak niet uit. Voor elke gelegenheid is er wel een leuk spelletje te vinden op de swinxs! Super gewoon!

Door Rachel op vrijdag, 11 maart 2011 om 20:48

Zo leuk om te zien hoe zeer ze geconcentreerd zijn en luisteren naar wat de Swinxs te vertellen heeft!


Swinxs cirkel

Van het spel Swinxs cirkel word je heel vrolijk. Dansen op muziek om de Swinxs heen. De muziek staat op de Swinxs.

| 11-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Corina op zaterdag, 12 maart 2011 om 22:53

Was een super leuke middag.
En zoals al eerder is gezegd ,echt heel bijzonder dat u dit in de vakantie doet.

Door Rachel op vrijdag, 11 maart 2011 om 20:16

Wat een leuk spel zeg en in dat lentezonnetje van vandaag wilt iedereen wel even dansen!

Door Natasja op vrijdag, 11 maart 2011 om 18:29

Zo zie je maar dat zelfs de mama's heel veel plezier kunnen hebben met de swinxs. groetjes natasja


De meiden spelen In de knoop

Natuurlijk werd er weer gekozen voor In de knoop. Zoals jullie op de foto zien was het echt "in de knoop".

| 11-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Evy en Natasja op vrijdag, 11 maart 2011 om 18:21

Wat hebben wij genoten met ons alle van de swinxs. Juf Anita wij vinden het helemaal top dat U in de vakantie zelfs bij de kinderen thuis komt, zodat ze de swinxs in de vakantie niet hoeven te missen. Ook de mama's hebben het super naar hun zin gehad met U, de kinderen en de swinxs natuurlijk. Misschien kunnen we een keertje op school samen met alle mama's en de kinderen een swinxs middag houden, dat lijkt me ook super leuk. groetjes en nog een fijn weekend van Evy en Natasja


De Swinxs op bezoek bij Evy

Deze middag ging ik op bezoek bij Evy. Mama Natasja had mama Corina, Romyniek, Deveny en Levy ook uitgenodigd. De kinderen hebben heeeeeeeeeeel veel spelletjes gedaan. Ook Stan kwam af en toe even kijken. Welke spelletjes hebben de kinderen gedaan? In de knoop, Geluidenspel, Kwallen vissen. Deze spelletjes hebben we binnen gedaan.

In de pauze hebben we thee/limonade gedronken met wat lekkers erbij.

Na deze korte pauze gingen we naar buiten. De kinderen speelden eerst even Tikkertje. Na dit tikspel hebben we Ren je rot en Ren je rot pro gespeeld. Ook de mama's lieten zich van hun snelste kant zien. Veel gelachen hebben we bij het spel Swinxs cirkel. Dansend in een kring om de Swinxs heen. Als de muziek stopt dan moet je zo snel mogelijk bliepen. Als afsluiting werd gekozen voor Estafette.

Wat was dit weer een leuke middag met de kinderen én de mama's én de Swinxs.

| 11-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Corina op zaterdag, 12 maart 2011 om 22:56

Door de Swinxs zelfs een beetje spierpijn gekregen.We waren ook wel heel fanatiek bezig natuurlijk....hihi


Maxime en Maik spelen verstoppertje

Op de foto zien jullie Maxime staan met de handen voor haar ogen terwijl de Swinxs aftelt. Maik verstopt zich ondertussen. Heerlijk om met dit prachtige lenteweer buiten te spelen met de Swinxs.

| 11-3-2011 | 17:03 |
Geef jouw reactie
Door Rachel op vrijdag, 11 maart 2011 om 20:19

Wat ook zeer leuk is, het aftellen van de Swinxs, door elkaar en dan echt aftellen, heel grappig gedaan!


Maik speelt Kwallen vissen

Op de foto zit Maik klaar om op tijd op tafel te slaan bij het spel Kwallen vissen. Je moet goed luisteren hoor.

| 11-3-2011 | 17:03 |
Geef jouw reactie
Door Rachel op vrijdag, 11 maart 2011 om 20:20

En wat deed hij het goed! Ook lastig was dat je niet altijd mocht slaan op de tafel, alleen als het juiste geluid stopte!


De Swinxs op bezoek bij Maik

Deze ochtend ben ik met de Swinxs op bezoek geweest bij Maik. Mama Rachel had mama Yvonne, Maxime en Dewi ook uitgenodigd. De juf en de Swinxs werden met gejuich welkom geheten. Al snel werd de Swinxs aangezet. Sam en Dewi bekeken het even en gingen al gauw samen met iets anders spelen. Maik en Maxime gingen aan de slag met de Swinxs. Maik en Maxime kozen spelletjes uit die ze nog niet eerder gespeeld hadden. Het eerste spel dat uitgekozen werd, was Geluidsbom. Wat laat de Swinxs veel grappige en spannende geluiden horen. Het is niet eenvoudig om er één uit te kiezen. Het was leuk om de mama's te laten schrikken. Als tweede spel kozen de kinderen Kwallen vissen. Kwallen zwemmen voorbij terwijl ze een zoemend geluid maken. Als dit geluid stopt dan moet je zo snel mogelijk op tafel slaan. Je mag niet te vroeg slaan maar ook niet te laat. Na dit spel kozen de kinderen het bekende Geluidenspel. Na het Geluidenspel werd gekozen voor Tijdbom. De Swinxs gaat terugtellen vanaf een bepaald getal. Zo kort mogelijk voor het afgaan van de bom moet je bliepen. Maar je moet ervoor zorgen niet te laat te zijn met bliepen.

En toen was er tijd voor koffie/thee/limonade en heerlijke cakejes.

Na deze pauze gingen we naar buiten. Daar hebben de kinderen Verstoppertje gespeeld met de Swinxs.

Wat heeft de juf een leuke ochtend gehad met de kinderen én de mama's én de Swinxs!

| 11-3-2011 | 17:03 |
Geef jouw reactie
Door Rachel en Maik op vrijdag, 11 maart 2011 om 20:43

Juf Anita, bedankt voor de superleuke ochtend hier thuis bij ons met de Swinxs! Wat fijn dat u dat in uw vakantie wilde doen! We hebben ontzettend genoten van de spelletjes met de Swinxs, een aantal nieuwe spellen zaten er vanmorgen voor Maik en u bij, leuk dat die ook passeerden! We hebben ontzettend genoten en Maik kijkt al weer uit naar maandag, nieuwe week school, met zeker weer wat Swinxs momentjes! Fijn weekend nog!

Door claudia op vrijdag, 11 maart 2011 om 18:42

wat leuk dat de kinderen er thuis ook erg van genieten van de swinxs


Wat is dat??? Een XS!!!

Terwijl zijn grote zussen In de knoop spelen kijkt de 3-jarige Floris-Jan met verwondering naar zijn gele XS.

| 10-3-2011 | 16:03 |
Geef jouw reactie
Door Corina en Romyniek op donderdag, 10 maart 2011 om 20:25

Juf we hebben er zin in morgen!!

Door Liesbeth op donderdag, 10 maart 2011 om 19:51

Floris-Jan vond het ook helemaal leuk. Super want die swinxs geeft plezier voor alle leeftijden! Anita u bent een goede swinxsambassadeur.

Door Eveline op donderdag, 10 maart 2011 om 16:43

Het lijkt wel een virus; HET SWINXS-virus!!! Hij is echt super!! Ben benieuwd wat ze er in groep 8 van vinden!! Fijne vakantie nog, groetjes en swinxse


De Swinxs op huisbezoek

Vanmiddag ben ik met de Swinxs op bezoek geweest bij de familie Van Spaandonk. Mama Liesbeth had ook mama Nathalie, Floor en Sarah uitgenodigd. Maria en Floor kenden de Swinxs van school. Maria en Floor zitten bij mij in groep 3. Terwijl de mama's en de juf gezellig een kopje thee/koffie dronken, speelden de kinderen met de Swinxs. De kinderen kozen als eerste spel In de knoop. Daarna namen ze de Swinxs mee naar buiten om Tikkertje te spelen. Na een tijdje kwamen de kinderen weer naar binnen. Binnen speelden ze toen de Sportquiz en het Geluidenspel. Jan-Willem is nog maar 5 jaar. Maar ook hij deed mee. Ik was blij dat de post vanmorgen de extra polsbandjes had gebracht. Omdat het mooi weer was, besloten de kinderen na een tijdje toch weer naar buiten te gaan. Daar hebben de kinderen nog Estafette gedaan.

| 9-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie
Door roserie op woensdag, 23 maart 2011 om 16:01

wat wordt er met die swinxs gezellig SAMENgespeeld. zelfs jongere broertjes en zusjes kunnen dus meedoen. heerlijk. komt die swinxs niet een keertje bij een enthousiaste oom en tante op huisbezoek? welkom hoor juf Anitia en de kids!

Door EVY op donderdag, 10 maart 2011 om 15:17

HOI JUF, KOM MAAR SNEL LANGS MORGEN. WIJ KUNNEN NIET WACHTEN. GROETJES EVY, STAN, ROMYNIEK, LEVY EN DEVENY

Door Jos Ermens op donderdag, 10 maart 2011 om 11:24

Super Anita, zelfs in de vakantie ga je er enthousiast mee door!Geweldig.
En leuk dat de kinderen het vinden!!!

Door Rachel op woensdag, 9 maart 2011 om 20:24

Wat leuk dat er nu extra polsbandjes zijn, dat wordt volgende week op school duimen voor goed weer, kunnen ze lekker buiten tikkertje doen of estafette! Hier zitten ook al 2 jongens(en 2 meiden) te trappelen op het huisbezoek, nog 2 nachtjes slapen!

Door Nathalie op woensdag, 9 maart 2011 om 20:21

Ook wij vonden het heel erg leuk. Ik hoop dat de andere kinderen vrijdag ook zo kunne genieten. Dank u wel en ook ik ga even "toppen"nu.

Door Maria en Liesbeth op woensdag, 9 maart 2011 om 19:29

Supergezellig dat u vanmiddag bij ons thuis was juf Anita. De kinderen hebben na de gezellige carnavalsdagen door de swinxs een superleuke woensdagmiddag gehad. Bedankt. En jawel de stemknop "ik vind dit verhaal top" hebben we nu ook gevonden. Veel plezier van de week bij de andere huisbezoeken!

Door Anja op woensdag, 9 maart 2011 om 19:13

Wat leuk dat de swinxs geen vakantie heeft dus lekker doorspeelt in de vakantie !


Fotocollage van groep 6/7 met de Swinxs

Ik heb een fotocollage gemaakt van een middagje swinxsen met groep 6/7. Vrijdag over een week zijn groep 8 en groep 5/6 aan de beurt. De komende dagen gaat de Swinxs op huisbezoek bij leerlingen van groep 3. Ik heb er zin in.

| 8-3-2011 | 16:03 |
Geef jouw reactie
Door Nathalie op woensdag, 9 maart 2011 om 09:45

Leuke foto's juf Anita en vanmiddag ben ik met de kindjes ook van de partij bij Liesbeth gezellig!

Door Rachel op dinsdag, 8 maart 2011 om 20:34

Wij hebben er ook veel zin in! Nog 3 nachtjes slapen voor ons! Tot vrijdag!


Twee weken Swinxs in groep 3

Van het gebruik van de Swinxs in groep 3 heb ik een fotocollage gemaakt. We hebben twee leuke weken gehad met de Swinxs.

| 7-3-2011 | 16:03 |
Geef jouw reactie
Door Natasja op dinsdag, 8 maart 2011 om 12:15

Een dikke proficiat juf Anita, dat De Klinkert de swinx mag houden!!! Ik blijf je blog lezen hoor! Hopelijk winnen de kinderen van groep 3 ook zo'n fantastisch apparaat!

Stijn wist het gisteren wel te vertellen: Hij wilde zo'n swinx thuis, en had het idee om u, juf Anita, "even" naar ons thuis te laten komen... mét swinx uiteraard :) Kun je nagaan hoe het bij hem speelt in z'n koppie....
Maar nog een paar nachtjes, dan is de vakantie weer afgelopen en kan hij op school weer swinxen...

Door Anja op maandag, 7 maart 2011 om 20:06

Wat heerlijk om na de vakantie weer met zoveel plezier naar school te gaan omdat de swinxs staat te wachten !!

Door Rachel op maandag, 7 maart 2011 om 17:39

Twee superleuke weken en er komen er natuurlijk nog een hele boel! Maik mist de Swinxs wel en ook Sam (groep1) wordt steeds nieuwsgieriger naar de Swinxs! Nog een paar nachtjes slapen!


Ren je rot in de speelzaal

Colin staat klaar voor Ren je rot. De rest van de klas moedigt Colin aan.

| 6-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Sabrine en Colin op maandag, 7 maart 2011 om 09:51

Wat blijft het toch een geweldig apparaat Colin kan niet wachten tot de vakantie voorbij is om weer met de swinxs aan de gang te kunnen, een hele fijne vakantie iedereen en tot volgende week.


Opdracht van de tweede week

Toen ik de opdracht van de tweede week kreeg, dacht ik even: hoe ga ik dit doen met groep 3. De opdracht m.b.t. communicatie tussen twee Swinxsen vond ik te moeilijk. Maar met de opdracht het bedenken van nieuwe spellen ben ik aan de slag gegaan.

Ik vertelde de kinderen van mijn groep dat ik een mail gekregen had van de baas van de Swinxsfabriek. De baas van de Swinxsfabriek had aan mij gevraagd of de kinderen nieuwe spellen wilden bedenken voor de Swinxs. Wat een enthousiasme bij de kinderen. En wat een creativiteit. Eerlijk gezegd had ik dit niet verwacht. Wat die kleine kinderen allemaal bedenken is gewoon geweldig. Drie ideeën voor nieuwe spellen hebben we uiteindelijk gekozen.

Spel 1: Omgekeerd verstoppertje
Dit spel is bedacht door Maria. De Swinxs zegt wie zich moet verstoppen b.v. Rood, verstop je. Terwijl Rood zich gaat verstoppen hebben de andere kinderen hun ogen dicht. De Swinxs telt af. Daarna gaan de kinderen Rood zoeken. Als je Rood gevonden hebt dan bliep je. Je mag dan niet verklappen waar Rood zit. Het zoeken gaat door tot iedereen Rood gevonden heeft en gebliept heeft.

Spel 2: Sommencircus
Dit spel is bedacht door Stijn. De Swinxs zegt een som met antwoord b.v. 1+1=3 Reken de som zo snel mogelijk uit. Als het antwoord fout is dan moet je niet bliepen. Als het antwoord goed is dan moet je zo snel mogelijk bliepen. Dus bij 1+1=3 bliep je niet en bij 5+5=10 bliep je wel.

Spel 3: Hulptikkertje
Dit spel is bedacht door Berend. De Swinxs zegt wie de tikker is b.v. Geel. Geel gaat tikken. Als Geel Groen tikt dan moet Groen bliepen. Groen gaat dan Geel meehelpen met tikken. Dit spel gaat door tot iedereen getikt is en gebliept heeft.

Ik ben heel benieuwd wat de baas van de Swinxsfabriek van deze spellen vindt.

| 6-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Corina op donderdag, 10 maart 2011 om 20:23

Geweldig zeg...wat een super-leerlingen heeft u toch...!

Door sandra verhagen op dinsdag, 8 maart 2011 om 11:18

Geweldig om te lezen dat de swinxs nog meer creativiteit te weeg brengt...zelf een spel verzinnen !!!!

Door claudia op dinsdag, 8 maart 2011 om 08:30

wat een leuke spellen hebben de kinderen verzonnen

Door Anja op maandag, 7 maart 2011 om 20:03

Wat goed verzonnen door de kinderen ! Met zo'n enthousiaste juf is dat eigenlijk geen wonder toch !

Door Rachel op maandag, 7 maart 2011 om 17:37

Wat een creatieve leerlingen zeg, zo zie je maar weer, ook kinderen van groep 3 weten wel wat leuke spelletjes te verzinnen voor de Swinxs! Superleuk gedaan!

Door Natasja van Oers op zondag, 6 maart 2011 om 21:49

Wat een fantastische ideeën!! Het zou natuurlijk leuk zijn als ze deze gaan gebruiken voor de nieuwe swinx!


Fotocollage In de knoop

Ik ben weer eens aan de slag gegaan met de foto's van de afgelopen twee weken. Ik heb nu een fotocollage gemaakt van het favoriete spel van de kinderen van groep 3: In de knoop.

| 5-3-2011 | 17:03 |
Geef jouw reactie
Door Anja op maandag, 7 maart 2011 om 20:01

Wat een mooie collage en wat een plezier spat er van de foto's af ! Wat zullen de kinderen blij zijn om de swinxs weer te zien na de vakantie !

Door Rachel op zondag, 6 maart 2011 om 17:33

Wat een superleuke collage weer, puur genieten als je de kinderen zo ziet genieten! Ze zullen de swinxs toch even moeten missen in de carnavalsvakantie natuurlijk ;)!

Door claudia op zondag, 6 maart 2011 om 12:42

wat een leuke collage is het geworden en wat zijn de kids enthousiaas allemaal

Door Hiljonda Koornstra op zaterdag, 5 maart 2011 om 18:54

Wat weer een heerlijk gezicht Anita al die enthousiaste gezichtjes! De kinderen boffen maar met zo'n juf!


In de knoop met carnaval

In hun carnavalskleren speelden kinderen van groep 6 In de knoop. Dat was lachen!

| 4-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Anja op maandag, 7 maart 2011 om 19:58

Het was een heel gezellige ochtend . Ik heb geholpen bij het sminken

Door Rineke Derksen (plusgroep Zwolle) op zaterdag, 5 maart 2011 om 16:53

Verkleed in de knoop, dat is extra feest!

Door Liesbeth op zaterdag, 5 maart 2011 om 00:18

Heerlijk Swinxs en carnaval en supercombinatie om heel blij van te worden. Wat was het een leuke ochtend. En Marc, gelukkig heb ik die juf vroeger gehad.... een superjuf ook al was er toen geen swinxs.

Door sandra verhagen op vrijdag, 4 maart 2011 om 23:36

Prinssesjes, heksen...alles ging "in de knoop"...in het restaurant tijdens de limonade inschenken hoorde ik twee kleuters tegen elkaar zeggen "gaan we weer in de knoop"...heerlijk!


Carnaval met de Swinxs

Op vrijdagochtend 4 maart vierden de kinderen van De Klinkert carnaval. Er waren allerlei activiteiten waar de kinderen uit konden kiezen. Eén van de activiteiten was schminken. Tijdens het wachten op je beurt mocht je met de Swinxs spelen. In de knoop is een leuke activiteit om met carnaval te doen.

| 4-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Rachel op zondag, 6 maart 2011 om 17:36

Een beter wachten is er natuurlijk niet, ff in de knoop spelen, super de tijd vliegt dan natuurlijk voorbij en denk dat de meeste gewoon geschminkt wilden worden omdat ze dan even met de Swinxs aan de slag konden natuurlijk! Wat een leuk idee om de Swinxs tijdens de carnavalsochtend in te zetten! SUPERRRRRRRRRRRRRRR!!!!


Tikkertje

Wat een heerlijk zonnige middag. Het leek wel of de zon ons riep om buiten te gaan spelen. Dat hebben we dan ook gedaan. De Swinxs mocht mee naar buiten. We hebben voor het eerst Tikkertje gespeeld met de Swinxs. De Swinxs zegt wie de tikker is. Als je getikt bent dan moet je bliepen. Op de foto zien jullie Abeldghani die zijn polsbandje bij de Swinxs houdt. Abdelghani was getikt door de snelle Glenn. Alle kinderen hebben een beurt gehad. Kinderen die niet aan de beurt waren, moedigden de klasgenootjes aan.
Op muziek van de Jukebox zijn we na afloop van het spel dansend naar binnen gegaan.

| 3-3-2011 | 18:03 |
Geef jouw reactie
Door Cindy van Donkelaar op vrijdag, 4 maart 2011 om 12:26

"mama, wanner ga jij die winnen op je werk? Je werkt toch op een school? Dan moet je dat ook maar aan jouw juffrouw vragen!"

Door anja op donderdag, 3 maart 2011 om 20:04

Wat hebben jullie het gezellig gehad vandaag en dan nog die prachtige zon erbij,super! mag morgen jullie vriendje swinxs ook meedoen met carnaval op school? vast wel!alvast veel plezier voor morgen en daarna een fijne vakantie toegewenst voor iedereen,carnavalsgr van anja alaaf

Door Marc Embregts op donderdag, 3 maart 2011 om 19:49

Hallo Anita,

Geweldig om al je enthousiaste verhalen te lezen! Had ik vroeger maar zo'n juf met... een swinxs!

Gr Marc

Door Rachel op donderdag, 3 maart 2011 om 19:41

Het weer was er inderdaad naar om lekker naar buiten te gaan! Wat leuk dat jullie tikkertje gedaan hebben, wat een mogelijkheden heeft die Swinxs toch zeg, blijf me erover verbazen! En dan al dansend en swingend naar binnen, de stemming voor de carnavalsochtend van morgen zit er dus ook al lekker in!

Door Ger heeren op donderdag, 3 maart 2011 om 19:20

Hallo Anita,

tikkertje was een succes vanmiddag, want ze kwamen allemaal lachend en dansend terug naar binnen.

Door Anja op donderdag, 3 maart 2011 om 19:14

Wat heerlijk moet het zijn om bij jullie in de klas te zitten , buiten tikkertje doen met de swinxs en dan zingend terug de klas in !
De zon schijnt zeker morgen weer want die heeft meegenoten met jullie vandaag !


Happy Birthday voor Thomas

Thomas uit groep 4 vierde vandaag zijn verjaardag. Hij kwam een traktatie brengen in groep 3. Voor de jarige Thomas zong de Swinxs toen Happy Birthday.

| 2-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie
Door Anja l op woensdag, 2 maart 2011 om 20:30

Wat leuk om te lezen,wat jullie allemaal met swinxs beleven! De kindjes missen het volgens mij als ze vakantie hebben! Zijn blij als ze weer naar school mogen! Heel veel plezier er nog mee en wat een leuke collage,je bent een juf uit duizenden juf Anita! Gr anja

Door Anja Bracke op woensdag, 2 maart 2011 om 19:38

Wat leuk om zo jarig te zijn en de klassen rond te gaan vooral groep 3 met een zingende swinxs !!

Door Rachel op woensdag, 2 maart 2011 om 19:20

Ik denk dat er nog vele jarigen langs gaan komen in groep 3 om zijn/haar verjaardag te vieren, zo leuk natuurlijk als er Happy Birthday wordt gezongen voor je!


Verstoppertje

Vandaag hebben we voor de eerste keer Verstoppertje gespeeld met de Swinxs. Tijdens het aftellen houdt Berend zijn ogen goed dicht. Romyniek, Dylan en Stijn hadden zich heel goed verstopt. Maar Berend zocht heel goed en heeft de drie kinderen gevonden.

| 2-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie
Door Anja Bracke op woensdag, 2 maart 2011 om 19:42

Wat leuk dat heel oude spelletjes zo weer opnieuw gespeeld worden , geweldig hoor !

Door Rachel op woensdag, 2 maart 2011 om 19:19

Wat leuk dat zelfs het spelletje verstoppertje door de Swinxs weer nieuw leven ingeblazen wordt! Lijkt me best lastig om je goed te kunnen verstoppen in de klas!


Fotocollage

Deze fotocollage bevat foto's van de kennismaking van groep 3 met de Swinxs op dinsdagmiddag 22 februari. De eerste keer Swinxs en de eerste keer dat ik een fotocollage gemaakt heb.

| 1-3-2011 | 22:03 |
Geef jouw reactie
Door corina op vrijdag, 4 maart 2011 om 23:09

Gezellig!!!!!

Door Anja Bracke op woensdag, 2 maart 2011 om 19:44

Wat ontzettend leuk al die foto's ,het plezier spat eraf !
Heel mooi gemaakt !

Door Jacqueline Borstrok op woensdag, 2 maart 2011 om 14:00

Mooie collage zeg, ziet er echt super uit !

Door claudia op woensdag, 2 maart 2011 om 13:47

leuk zeg die foto's zo...

Door Rachel op dinsdag, 1 maart 2011 om 23:20

Wat een leuke impressie van de kennismaking van de Swinxs in groep 3! U verbaast ons telkens weer, met uw positieve inzet voor deze groep en ook alle andere groepen van de Klinkert! Ga zo door, we genieten met zijn allen van uw enthousiasme!


Concentratie tijdens het Geluidenspel

Ian, Stijn, Dylan en Linda waren de laatste 4 kinderen die het Geluidenspel mochten spelen. Wat luisterden deze kinderen geconcentreerd.

| 1-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie
Door claudia op woensdag, 2 maart 2011 om 13:48

leuk om te zien dat zze zo geconcentreerd bezig en aan het luisteren zijn met de swinxs

Door Adrienne Vriens-Bol, logopedist op dinsdag, 1 maart 2011 om 21:43

Wat leuk om al deze ervaringen met de Swinxs op deze blog te lezen. Het enthousiasme en de veelzijdigheid komen elke keer weer naar voren!! Anita, je bent een topjuf!!


Op tafel!

Om maar zo dicht mogelijk bij de Swinxs te zitten kozen de kinderen een plaatsje op de tafel.

| 1-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie
Door Anja Bracke op woensdag, 2 maart 2011 om 19:48

Wat leuk dat de kinderen zelfs op de tafels mogen zitten met de swinxs , dat is nog meer genieten voor ze , wat fijn juf Anita om er zo heerlijk mee om te gaan ! Toppie !!

Door Rachel op dinsdag, 1 maart 2011 om 20:11

Wat leuk om te zien dat ze zo enthousiast zijn, dat ze er zelfs bij op de tafels gaan zitten! Leuk om de Swinxs in te zetten bij het zelfstandig werken, zo vang je 2 vliegen in 1 klap, kun je extra tijd aan andere kinderen besteden!


Swinxs als activiteit bij zelfstandig werken

Vanmiddag heb ik de Swinxs ingezet bij het zelfstandig werken. Telkens mochten 4 kinderen het Geluidenspel spelen. Zes groepjes hebben een beurt gehad. Omdat de kinderen dit helemaal zelfstandig kunnen, kon ik kinderen helpen met een taalactiviteit. Een echt pluspunt van de Swinxs is dat kinderen ermee kunnen werken zonder dat ze er een volwassene bij nodig hebben. Het commentaar van de Swinxs vinden de kinderen prachtig: Goed zo geel, jammer blauw, goed geluisterd rood, prima groen. Kinderen kijken en luisteren naar de Swinxs alsof het een leerkracht is.

| 1-3-2011 | 19:03 |
Geef jouw reactie

In de knoop!

Het spel In de knoop werd deze ochtend gespeeld door Maik en Stef. Op de foto ziet u het spel afgebeeld vanaf het begin tot het einde. Ook is weer te zien hoe de kinderen van dit spel genieten.

| 28-2-2011 | 22:02 |
Geef jouw reactie
Door Alessia op dinsdag, 1 maart 2011 om 19:10

elke x zet tante rachel dat we weer moet kijken en ik kijk er dus op. wat is dat leuk zegg... zelfs ik vermaak me zo nog wel !!!.

groetjes Alessia (nichtje van maik)

Door Maik Diepstraten op dinsdag, 1 maart 2011 om 07:57

Ik wil wel elke dag met de Swinxs spelen, hij is super leuk!!!!!!!!

Door Anja Bracke op maandag, 28 februari 2011 om 23:18

Wat n leuke foto's ,zo is goed te zien hoe de kinderen in de knoop komen !

Door Rachel Diepstraten op maandag, 28 februari 2011 om 23:17

Wat leuk zo'n fotoreportage achter elkaar! En in de knoop kun je dus ook heel goed met 2 kinderen spelen! De lol spat er wederom vanaf, wat vinden de kinderen de Swinxs super zeg!


Twee dames uit groep 3 spelen het Geluidenspel

Op maandag geef ik RT. Omdat er voor de vakantie nogal wat handelingsplannen afgerond moesten worden, had ik niet veel tijd om met de Swinxs te werken. Ik heb er vandaag twee keer tien minuten mee gewerkt. Maxime en Sinéad hebben het Geluidenspel gespeeld. Dat ziet u op de foto. En Maik en Stef hebben de Swinxs dierenquiz gedaan en natuurlijk In de knoop. Morgenmiddag heb ik weer groep 3. Dan wil ik de Swinxs inzetten tijdens het zelfstandig werken. Er mogen dan elke keer 4 kinderen met de Swinxs werken. Ik hoop dat het me lukt om dan 6 groepjes een beurt te geven.

Ik heb aan Maxime, Sinéad, Maik en Stef gevraagd waarvoor de witte, groene en rode knop gebruikt wordt. Ze konden me dit prima uitleggen. Het gebruik van de Swinxs is geen enkel probleem voor de kinderen. Ze hebben er geen juf bij nodig.

| 28-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie
Door claudia op dinsdag, 1 maart 2011 om 14:00

geweldig dat de kinderen al snel door hebben wat ze ermee kunnen doen en hoe die werkt...
ze vinden het helemaal geweldig de swinxs

Door Yvonne van kaam op dinsdag, 1 maart 2011 om 10:02

Je ziet het,Maxime is erg enthousiast over de swinxs,en weet thuis al precies te vertellen wat ze er allemaal mee kunnen doen

Door Rachel Diepstraten op maandag, 28 februari 2011 om 19:49

Wat zitten de dametjes aandachtig te kijken/luisteren! Wat leuk dat de kinderen al precies weten hoe de Swinxs werkt! Een erg gebruiksvriendelijk voorwerp dus! Veel plezier morgenmiddag tijdens het zelfstandig werken met de Swinxs!


Daka in actie!

Wat deden de kinderen van groep 7 hun best tijdens het spel Ren je rot pro. De Swinxs geeft je tijd in tienden van seconden nauwkeurig. Dat is heel spannend. Daka rent heel hard zoals u op de foto kunt zien.

| 27-2-2011 | 17:02 |
Geef jouw reactie
Door Nathalie op dinsdag, 1 maart 2011 om 18:22

Sarah begint nu een beetje jaloers te worden van de Swinxsverhalen dus namens Sarah wanneer mag groep 5 ook eens spelen met de Swinxs?

Door sandra verhagen op maandag, 28 februari 2011 om 13:51

De eerste week Swinxs-en zit erop ....wat een enthousiasme en (leer)plezier!!!! Uit alle reactie's en foto's is duidelijk wat de Swinxs allemaal te weeg brengt op school en thuis. Weer veel plezier deze week !!!!

Door Cindy van Donkelaar op maandag, 28 februari 2011 om 08:49

Wij boffen zeker met zo'n juf!!!!! Wat een leuke foto's en de kinderen zijn er helemaal verzot op!

Door Joke Brand op zondag, 27 februari 2011 om 20:29

Hallo juf Anita en alle kinderen van de Klinkert, wat boffen de kinderen op de Klinkert toch met zo´n enthousiaste juf. Het is zo leuk om te lezen hoe veel plezier jullie beleven met de Swinxs. Ik hoop echt dat jullie hem gaan winnen. Ik blijf jullie volgen. Ik ben nu al benieuwd naar de volgende foto´s.


Opdracht van de eerste week

Op dinsdagmiddag, woensdag en donderdag geef ik les aan groep 3. Afgelopen dinsdagmiddag hebben we voor het eerst met de Swinxs gewerkt. De handleiding is nog te moeilijk voor kinderen van groep 3. Ik heb in het kort uitgelegd waar de witte, groene en rode knop voor dienen. Het gebruik van de Swinxs is niet moeilijk. De kinderen hadden snel door hoe je de Swinxs kon gebruiken. Dinsdagmiddag hebben we de Swinxs in de speelzaal gebruikt, woensdag buiten en donderdag in de klas. De Swinxs is dus op veel plaatsen bruikbaar. Ik heb hem ook nog gebruikt in de RT-kamer. De kinderen vinden veel spellen leuk. We hebben deze week Ren je rot gespeeld, Swinxs cirkel, In de knoop, Swinxs Dierenquiz, Reactiespel en Geluidenspel. De meeste onderdelen van het Reactiespel waren te moeilijk voor de kinderen van groep 3. In de knoop is op dit moment het lievelingsspel van de kinderen. De Swinxs kan gebruikt worden zonder dat hij aangesloten is op de computer. Op de foto's die ik de afgelopen week heb geplaatst, is te zien hoe de kinderen genoten hebben van de Swinxs.

| 27-2-2011 | 17:02 |
Geef jouw reactie
Door Rachel op zondag, 27 februari 2011 om 17:58

De kinderen zijn inderdaad heel enthousiast, dat spat er van alle foto's wel van af! Ben benieuwd wat de nieuwe opdracht voor komende week is! De kinderen en juf, zullen weer vele minuten/uren speelplezier gaan beleven aan de Swinxs, dat kan niet anders! En buiten groep 3 ook nog de Swinxs zoveel gebruiken en inzetten in alle vrije uurtjes van de juf, dat wijst op passie, passie voor de kinderen, helemaal top! Ga zo lekker door, we leren/zien steeds weer nieuwe dingen van de Swinxs, erg interessant allemaal!


Strips- en Sprookjesquiz

Vier kinderen uit groep 7 zitten klaar met de XS om zo snel mogelijk antwoord te geven op de vragen van de Strips- en Sprookjesquiz.

| 26-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie
Door ad van kaam op zondag, 27 februari 2011 om 15:57

hallo juf anita,
mijn kleindochter heeft zo enthousiast verteld over de spelcomputer die jullie nu op school hebben en dat ze er zelf ook eentje kunnen winnen!!zo leuk dat er nog juffen bestaan die zo enthousiast zijn
groetjes opa van maxime

Door berend op zondag, 27 februari 2011 om 15:02

we gaan hil hart ons best doen om de swinxs tu winu. groetjus van berend

Door maria op zondag, 27 februari 2011 om 10:59

ik heb de foto's bekeeken groetjus van maria

Door Wilma den Baars op zondag, 27 februari 2011 om 09:47

Hallo Anita,
Toen ik gister je berichtje kreeg, werd ik direct nieuwsgierig. Ik heb alles gelezen. Complimenten aan jou hoor, je bent er weer helemaal ingedoken. Zulke enthousiaste leerkrachten heeft het basisonderwijs op dit moment hard nodig!
En..........ik wil er eigenlijk ook één!!!
Gr. Wilma.

Door Anja Bracke op zaterdag, 26 februari 2011 om 23:29

Nog even n vervolg op de vorige reactie , laat ik nou t belangrijkste woord vergeten !
WINNEN moest er nog achter , jullie verdienen het gewoon . Dus ouders , leerlingen zorg dat zoveel mogelijk mensen dit blog lezen en volgen des te meer kans maken jullie op een eigen swinxs

Door Anja Bracke op zaterdag, 26 februari 2011 om 22:55

Hoi allemaal ,
Met zulke positieve kinderen , ouders maar zeker juf kan het toch niet anders dan dat jullie een swinxs


Terugblik van onze eerste week met de Swinxs

Wat is deze eerste week met de Swinxs een succes geweest. Wat is er veel belangstelling voor de Swinxs. De kinderen hebben ervan genoten. Collega's waren heel benieuwd naar het werken met de Swinxs. Ouders genoten van de enthousiaste verhalen van hun kinderen. En ik vond het geweldig om dit te doen. Met veel plezier schrijf ik elke dag over mijn belevenissen met de Swinxs. Komende week ga ik hem weer in groep 3 gebruiken. En vrijdag wordt de Swinxs tijdens het carnavalsfeest gebruikt. Ik ga dan met alle kinderen die daar zin in hebben In de knoop spelen.

| 26-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie
Door Rachel Diepstraten op zaterdag, 26 februari 2011 om 23:53

Ik zie het al helemaal voor, alle verklede kinderen, piraat/prinses/politie/indiaantje/megamindy/ninja/boerenkiel of wat dan ook, lekker in de knoop, als dat geen leuk carnavalsfeestje wordt, dan weet ik het niet meer! Leuk dat de Swinxs zo positief en vol enthousiasme door iedereen verwelkomt is deze week, op naar en nieuwe week vol swinxs verhalen!


Groep 7 speelt de quiz

De kinderen van groep 7 wilden ook graag een quiz doen. Ze hebben de Dierenquiz gedaan en de Strips- en Sprookjesquiz. Op het einde van de middag heb ik de kinderen beloofd dat de Swinxs nog een keer een hele week in hun groep komt. Ik hoorde een leerling in de gang tegen een andere leerling zeggen: Ik ga vragen of mijn moeder een Swinxs koopt.

| 25-2-2011 | 20:02 |
Geef jouw reactie
Door Anja langeweg op zaterdag, 26 februari 2011 om 20:14

Hoi Anita en kids wat leuk om te lezen,dat jullie zoveel plezier hebben met Swinxs! Hoop dat jullie in de prijzen gaan vallen sucses!gr anja

Door Cobie Haast op zaterdag, 26 februari 2011 om 14:41

Hoi Anita,
Elke dag lees ik de enthousiaste verhalen over de swinxs in de verschillende groepen. Ik ben benieuwd hoe de kleuters erop gaan reageren.Wat mij betreft: jullie moeten gewoon winnen.

Door Jos Ermens op zaterdag, 26 februari 2011 om 10:28

Hoi Anita,

wat een enthousiasme allemaal bij zowel de kinderen als uiteraard bij jou: het bruist aan alle kanten. Complimenten en blijf het natuurlijk volgen!

Door claudia op zaterdag, 26 februari 2011 om 08:28

wat leuk dat groep 7 er ook al kennis mee heeft gemaakt....

Door Peter van 't Hof op vrijdag, 25 februari 2011 om 23:39

Dag Anita en super'Klinkertkinders'
Wat swinxs precies is heb ik nog niet in de gaten. Wel spettert het enthousiasme van het scherm af van kinderen en ouders. Anita kennende moet het niet anders dan 'stik'goed zijn. Hou vol en zie dat jullie in de prijzen vallen.

Door Anja Bracke op vrijdag, 25 februari 2011 om 22:21

Hoi Anita ,
Ik heb eens de tijd genomen om alles van de swinxs te lezen . Wat een plezier om te lezen hoeveel leuke spellen jullie ermee kunnen doen en dat het voor alle klassen geschikt is . Wat een enthousiasme van de kinderen maar zeker van de juf !!
Nog héél véél plezier ermee !!


Groep 7 speelt Ren je rot

Groep 7 wilde heel graag Ren je rot spelen. Omdat het geregend had, konden we dit spel niet buiten doen. Maar in de speelzaal lukt dit spel ook. We hebben Ren je rot pro gedaan, Ren je rot voor professionals. Wat deden de kinderen van groep 7 hun best. Met veel enthousiasme werden de klasgenootjes aangemoedigd. Op de foto zien jullie Teun in afwachting van het teken van de Swinxs om te starten.

| 25-2-2011 | 20:02 |
Geef jouw reactie
Door teun vorstius kruijff op vrijdag, 25 februari 2011 om 22:15

Juf, het was ECHT SUPER LEUK! Mag van mij elke dag..!!!!


Groep 7 en de Swinxs

Na groep 6 was groep 7 aan de beurt. Ik heb twee keer een half uur met 10 leerlingen gewerkt. Het eerste spel dat gekozen werd, was In de knoop. En ook de kinderen van groep 7 vinden dit een leuk spel. Maar als een meisje uit groep 7 haar hand moet leggen op de buik van een jongen dan gaat dat niet vanzelf. Kinderen van groep 3 denken hier verder niet bij na maar voor kinderen van groep 7 is dit heel anders. Heel voorzichtig wordt de hand op de buik van de jongen gelegd. Ik moest er wel om lachen. De jongens van groep 7 hadden veel plezier als de voet gelegd moest worden op het hoofd. Iedereen hielp mee om dit te laten lukken. Dat ze er plezier in hebben ziet u op de foto.

| 25-2-2011 | 20:02 |
Geef jouw reactie
Door maik christianen op zaterdag, 26 februari 2011 om 09:37

hey juf anita
ik hoop dat heel groep 3 er een wint
dus ik ga u helpen maar ik sta er ook op toen piter zijn been op tjeu s hoofd moest zetten was wel grappig maar speel ze he nog veel plezier
groetjes maik uit groep 7

Door Rachel Diepstraten op zaterdag, 26 februari 2011 om 00:34

Grappig om te lezen dat In de knoop weer hele andere dingen met zich meebrengt in de hogere groepen! Dat is inderdaad wel lachen en leuk om te zien natuurlijk!


Wat wordt hier uitgebeeld?

Wat is Josephine hier aan het uitbeelden? Ziet u het? Het is een dier. Met volle overgave beeldt Josephine het dier uit. Na een tijdje zegt de Swinxs dat de tijd voorbij is. Het is niet geraden. En welk dier was het? Een dinosaurus!

Reactie van Lieselot na afloop: Is wel leuk, juf!

| 25-2-2011 | 20:02 |
Geef jouw reactie
Door Rachel Diepstraten op zaterdag, 26 februari 2011 om 00:32

Zo te zien hebben ook de hogere groepen veel plezier met de Swinxs, voor groot en klein dus! Maar moet zeggen dat ik hier ook geen dinosaurus ingezien had! Leuk spel!


Spotlight met groep 6

's Middags was het dan zover. Ik ging met de Swinxs op bezoek bij groep 6/7. Eerst waren de kinderen van groep 6 aan de beurt. Van broertjes/zusjes/vriendjes/vriendinnetjes hadden sommige kinderen al iets gehoord over dit Swinxsavontuur. Ik heb wat over dit weblog verteld en over de Swinxs. In het kort had ik iets over de spelletjes op papier gezet. Dit had ik gedaan om het kiezen wat makkelijker te maken. Ik zou namelijk maar een half uur in groep 6 zijn dus het kiezen moest vlot verlopen. De kinderen kozen voor het spel Spotlight. Eén van de kinderen neemt de Swinxs mee. De Swinxs vertelt dan wat dat kind moet uitbeelden. Het kind komt terug en begint met uitbeelden. Het kind wat het woord als eerste goed raadt, mag bliepen. Toen we het spel voor het eerst speelden, moesten de kinderen een dier uitbeelden (luipaard, dinosaurus, paard, papegaai). Toen we het spel voor de tweede keer speelden, moesten de kinderen een beroep uitbeelden (arts, koning, fotomodel, conducteur).
Op de foto zien we de kinderen luisteren naar de uitleg van het spel door de Swinxs. De juf is gewoon overbodig.

| 25-2-2011 | 20:02 |
Geef jouw reactie
Door sandra verhagen op vrijdag, 25 februari 2011 om 20:24

Gisteren avond zei Teun voordat hij ging slapen...nog 1 nachtje slapen, morgen mag gr.7 spelen met de Swinxs!!! Vandaag was het zover...super enthousiast kwam hij vanmiddag thuis met een uitgebreid verhaal!! Geweldig om te zien en horen dat de Swinxs ECHT werkt om op een speelse manier van alles te leren!


Dierenquiz en Geluidenspel

Als tweede spel kozen Rick en Milan de Dierenquiz uit. Geconcentreerd luisterden de twee jongens naar de vragen met mogelijke antwoorden. Het derde spel heb ik uitgekozen. Ik koos voor het Geluidenspel. Dit had ik nog niet eerder met de kinderen gespeeld. Je moet dan echt goed luisteren hoor. De Swinxs laat het geluid horen waarbij jij moet bliepen. Maar de Swinxs laat ook "fopgeluiden" horen, geluiden die niet bij een kleur horen. Dan moet er dus niemand bliepen. Je moet dus wel heel goed luisteren. Kinderen vinden het leuk als de Swinxs na afloop van een spel de uitslag geeft. De Swinxs vertelt dan hoeveel punten je gehaald hebt. Maar voor de kinderen is dit niet het belangrijkste. Ze vinden het leuk om te winnen maar het plezier dat ze in het spel hebben beleefd is veel belangrijker voor de kinderen.

| 25-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie
Door Rachel Diepstraten op vrijdag, 25 februari 2011 om 19:56

Heel aandachtig luisteren, dat kun je echt wel zien hier! En inderdaad het plezier dat ze eraan beleven is natuurlijk belangrijker als winnen! Echt wel super dat de lessen met de swinxs afgewisseld kunnen worden!


Gaan we daarmee?

Deze ochtend deed ik weer RT-werk. Toen Milan uit groep 3 mijn kamer inkwam, zei hij: Gaan we daarmee? En hij wees naar de doos waar de Swinxs inzat. Milan had wel verdiend om met de Swinxs te spelen. Hij had deze week zo hard gewerkt. Hij is Rick gaan halen en samen hebben ze drie verschillende spelletjes gedaan. Ze begonnen met In de knoop. Over het gebruik van de Swinxs met de XS hoef ik niks meer uit te leggen. Dat kunnen ze helemaal zelfstandig. Bij het spel In de knoop is het heel goed nadenken over links en rechts: geel, leg je linkerhand op de rechterelleboog van blauw. Milan en Rick hebben genoten van het spel.

| 25-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie
Door Rachel Diepstraten op vrijdag, 25 februari 2011 om 19:52

Wat superlief dat je de kinderen beloond hebt met de swinxs omdat ze zo hard gewerkt hadden! Het enthousiasme spat er wederom van af!


Zo snel mogelijk antwoorden

Milan is zo enthousiast dat hij op tafel geklommen is om maar zo snel mogelijk te kunnen antwoorden. Maar Dylan en Colin doen ook hun best om zoveel mogelijk punten te halen bij de dierenquiz.

| 24-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie
Door Nathalie op vrijdag, 25 februari 2011 om 07:51

Floor vond het spelletej in de knoop en ren je rot het allerleukst en kan niet wachten tot ze weer aan de beurt is.

Door Liesbeth op donderdag, 24 februari 2011 om 23:02

Fijn weekend juf Anita! Met of zonder swinxs?

Door Sabrine Voermans op donderdag, 24 februari 2011 om 20:31

Wat een leuk apparaat is de swinxs toch met zoveel mogelijkheden, Colin vindt hem helemaal geweldig.


Stralende gezichten

Daan en Stef genieten van de Swinxs dierenquiz. Na 8 vragen zegt de Swinxs van iedereen hoeveel punten hij of zij gehaald heeft. Spannend hoor!

| 24-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie

Aandachtig luisteren

Geconcentreerd wordt er geluisterd naar de vragen over de dieren. En dan zo snel mogelijk reageren.

| 24-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie

Het kiezen van een spel

Maxime, Evy, Maik en Madelief gaan een spel uitkiezen. Dus vinger bij de knop. Gekozen werd voor de Swinxs dierenquiz.

| 24-2-2011 | 18:02 |
Geef jouw reactie
Door Rachel Diepstraten op donderdag, 24 februari 2011 om 20:33

Wat een leuk spel, hier leren ze dus van alles over dieren! De swinxs blijft me elke keer weer verbazen met zijn mogelijkheden!


Een foto van Annick met de juf en de Swinxs

Wat leuk! Ik mocht op de foto met de jarige Annick. De zingende Swinxs mocht er ook bij. Wat kan de Swinxs leuk zingen!

| 24-2-2011 | 18:02 |
Geef jouw reactie
Door Sabine op donderdag, 24 februari 2011 om 21:33

Toppie Anita. Je doet het keigoed en ik vind je enthousiasme erg aanstekelijk!! Je was mega lief voor Annick.


Weer een leuke dag met Swinxs

's Morgens kregen we in groep 3 bezoek van ambulant begeleider juffrouw Reni. Natuurlijk wilden de kinderen ook juffrouw Reni vertellen over de Swinxs. De kinderen legden aan juffrouw Reni precies uit wat een Swinxs is en hoe je ermee kunt werken. Natuurlijk werd het spel In de knoop gespeeld.
Helaas kon de Swinxs in de pauze niet mee naar buiten omdat het geregend had.
Na de pauze ging een gedeelte van de groep computeren in de aula. De rest van de groep bleef in de klas om te rekenen. En als je klaar was met rekenen mocht je spelen met de Swinxs. De kinderen hebben de Swinxs dierenquiz gespeeld. Ook voor de kinderen van groep 3 bleek dit een ontzettend leuk spel te zijn. Geconcentreerd luisteren naar de vraag en dan proberen zo snel mogelijk het goede antwoord te geven. De Swinxs stelt een vraag m.b.t. dieren. De Swinxs geeft drie mogelijke antwoorden. Maar als jij bij het eerste antwoord al denkt dat dat het juiste antwoord is dan meld je dat met je XS bij de Swinxs. Je kunt ook eerst luisteren naar alle mogelijke antwoorden. De Swinxs gaat dan de antwoorden weer herhalen en je kunt dan alsnog aangeven wat jij het goede antwoord vindt.
Op het einde van de ochtend kreeg groep 3 bezoek van een jarige kleuter. Annick kwam samen met haar ouders een traktatie brengen voor de kinderen van groep 3. En wat zong de Swinxs ???? Happy Birthday!!!

| 24-2-2011 | 18:02 |
Geef jouw reactie
Door Sabine op donderdag, 24 februari 2011 om 21:35

Annick vond het zeker heel bijzonder en helemaal toen ze hoorde dat het voor het eerst zo gebruikt werd.
Heel de klas verdiende een lekkere traktatie

Door Rachel Diepstraten op donderdag, 24 februari 2011 om 20:31

Wat leuk dat de Swinxs happy birthday kan zingen! Annick zal dit wel heel leuk en speciaal gevonden hebben!


Het einde van het spel

Tot slot nog een foto nadat elk kind al vier opdrachten heeft gehad. U ziet het, het is echt "In de knoop".

| 23-2-2011 | 20:02 |
Geef jouw reactie
Door Cindy van Donkelaar op donderdag, 24 februari 2011 om 16:13

Leuk om te zien dat de kinderen zo enthousiast zijn!

Door charlotte en berend op donderdag, 24 februari 2011 om 12:43

de Swinx is echt superleuk.We willen hem heel graag hebben.

Door Jacqueline Borstrok op donderdag, 24 februari 2011 om 11:55

Het ziet er heel erg leuk uit, wat een leuke uitvinding zeg ! Veel plezier nog !

Door Liesbeth van Spaandonk-Scheek op woensdag, 23 februari 2011 om 23:06

In de knoop zou ook een mooie oefening zijn voor grote mensen. Die kunnen er vast ook veel van leren. Leuk teambuildingsidee voor collega's?

Door Rachel Diepstraten op woensdag, 23 februari 2011 om 21:07

En zijn de kindjes nog uit de knoop gekomen? Dit spel kun je inderdaad heel goed binnen doen!

Door corina op woensdag, 23 februari 2011 om 20:35

Geweldig!!!!!


In de knoop na de eerste opdracht

In het begin lukt het nog goed om de opdrachten van de Swinxs te doen.

| 23-2-2011 | 20:02 |
Geef jouw reactie

Klaarstaan voor In de knoop

Vol spanning wachten Mareen, Linda, Evy en Madelief op de eerste opdracht van de Swinxs.

| 23-2-2011 | 20:02 |
Geef jouw reactie

In de knoop!

In de klas hebben we weer In de knoop gespeeld. Vier meisjes, Mareen, Evy, Madelief en Linda hebben het spel gespeeld. Linda gaf heel eerlijk haar mening over de Swinxs tot nu toe: Juf, In de knoop vind ik heeeeeeeeeel leuk, de andere spelletjes vind ik minder leuk. Ik denk dat er voor elk kind wel iets opstaat dat hij of zij heeeeeeeel leuk vindt. Het ene kind rent graag, een ander danst graag, een ander doet liever een quiz. De Swinxs heeft volop mogelijkheden.

| 23-2-2011 | 20:02 |
Geef jouw reactie

De aankomst

Rennen, rennen, rennen en dan met je XS aangeven dat je er bent.

| 23-2-2011 | 20:02 |
Geef jouw reactie
Door Rachel Diepstraten op woensdag, 23 februari 2011 om 21:05

En ze renden hard heb ik gehoord! Heerlijk dat je met een spelcomputer ook zo lekker aan je beweging komt, super gewoon!


Ren je rot!

Lisa uit groep 4 komt aangerend. Ze wordt aangemoedigd door haar klasgenootjes en de kinderen van groep 3.

| 23-2-2011 | 20:02 |
Geef jouw reactie

Onzichtbaar!

Op deze foto is de Swinxs bijna onzichtbaar. Heel veel kinderen stonden om de Swinxs heen. Ze wilden allemaal graag de Swinxs aanzetten.

| 23-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie

De Swinxs, binnen en buiten

Vandaag hebben we de Swinxs bij twee activiteiten gebruikt: buiten in de pauze en binnen nadat de kinderen hard gewerkt hadden.
Elke dag krijgt iemand van groep 3 de taak om de Swinxs mee naar buiten te nemen en hem na het spelen weer mee naar binnen te nemen. Vandaag had Romyniek deze taak. Ze zorgde heel goed voor de Swinxs. Een ander kind zorgt voor de polsbandjes.
Het was wel even wat regelen toen we buiten kwamen met de Swinxs. Iedereen wilde ermee spelen. En niet alleen de kinderen van groep 3. Ook de kinderen van groep 4 waren erg nieuwgierig. Zij kregen heel snel uitleg van groep 3 over hoe de Swinxs met de XS te gebruiken. Ik hoefde niks te zeggen. We kozen ervoor om vandaag Ren je rot te spelen. Lekker actief bezig zijn en aangemoedigd worden door medeleerlingen. Ik heb vier polsbandjes. Bij de eerste keer dat we Ren je rot speelden, had ik de kinderen hiervoor al in de klas uitgekozen. Na het eerste spel gaven de kinderen snel hun XS aan iemand anders. Dit ging heel vlot. Zodoende hebben veel kinderen een beurt gehad, ook kinderen uit groep 4. Er waren ook kleuters die nieuwsgierig kwamen kijken wat wij toch aan het doen waren. Over een paar weken ga ik met de Swinxs op bezoek in de kleuterklassen. Ik denk dat ook kleuters de Swinxs leuk zullen vinden.

| 23-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie
Door Rachel Diepstraten op woensdag, 23 februari 2011 om 21:03

Superleuk dat de swinxs in de pauze mee naar buiten gaat, wat een ontzettend leuk idee! Kan me goed voorstellen dat de swinxs bijna niet meer te zien was, want ja dat willen ze allemaal wel zien en meemaken natuurlijk! En wat leuk dat Ren je rot, doet ons weer aan "vroeger" denken! Veel plezier weer bij de nieuwe avonturen met de swinxs!


In de knoop

En nog een keer In de knoop. In de knoop staat op dit moment bovenaan op de lijst met favorieten.

| 22-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie
Door Alessia op woensdag, 23 februari 2011 om 18:27

hallo wat een leuke site. en wat leuk dat jullie die swinxs kunnen winnen!!
ik gun het jullie.

echt super leuk!! veel succes en plezier.
groetjes Alessia (nicht van Maik)

Door sandra verhagen op woensdag, 23 februari 2011 om 17:00

De betrokkenheid en het enthousiasme spat eraf! Dat belooft nog veel plezier!

Door Rachel Diepstraten op woensdag, 23 februari 2011 om 16:01

Maik was vandaag super blij dat hij mee mocht doen met de swinxs! Gisteren was hij nog ziek, gelukkig vandaag niet meer!!

Door marianne voeten op woensdag, 23 februari 2011 om 16:00

geweldig, zo'n swinxs, de kinderen én de juf gaan er helemaal van stralen!
Heel veel succes en plezier.

Door claudia op woensdag, 23 februari 2011 om 14:01

ons dylan vind de swinxs hartstikke leuk...ze zijn ook allemaal heel erg enthousiast

Door Adri Dam op woensdag, 23 februari 2011 om 11:59

Anita,
Leuk om dit te zien, kort nadat ik de groep bij Table Stars had. Heel enthousiaste kinderen.

Door Groep 7 op woensdag, 23 februari 2011 om 08:55

Hallo juf Anita,

Wat ontzettend leuk om dit te bekijken. Al veel kinderen van groep 7 wisten af van het bestaan van de Swinxs. We zijn ontzettend nieuwsgierig om er vrijdagmiddag mee te werken!

Groeten Groep 7

Door Hadewych op woensdag, 23 februari 2011 om 08:21

als ik nu nog niet weet hoe de Swinx werkt.... Woh wat veel reacties zeg! Volgens mij is iedereen enthousiast!Ook het bezoeken van het blog gaat goed, we gaan zo door!

Door Natasja op dinsdag, 22 februari 2011 om 21:52

ik swinx
jij swinxt
wij swinxen
wij hebben geswinxt.... met heel groep 3 :)

Door Natasja van Oers op dinsdag, 22 februari 2011 om 21:45

Stijn vindt de Swinx waanzinnig leuk. Hij hoopt dan ook heel erg dat je hem gaat winnen juf Anita!!!

Door Corina op dinsdag, 22 februari 2011 om 20:48

Ziet er erg leuk uit hoor,vind je blog ook helemaal super!
Complimenten hoor Anita.

Door Hiljonda Koornstra op dinsdag, 22 februari 2011 om 20:08

Hoi Anita,wat een heerlijk gezicht al die enthousiaste gezichtjes veel succes ermee!


Concentratie

De Swinxs vraagt ook wat van de concentratie van de kinderen. Op de foto zien jullie Evy, Maria en Rick aandachtig luisteren naar de Swinxs.

| 22-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie
Door Inge Deckers op woensdag, 23 februari 2011 om 00:03

Wat leuk, ik zie hier een bekend gezicht op de foto! helemaal into the Swinxs. De kids vermaken zich er prima mee zo te zien, en het is ook nog eens goed voor de motoriek, is probleem oplossend gericht en ze rennen ook nog rond, wat wil je nog meer. Vooral doorgaan Anita...

Door Rachel Diepstraten op dinsdag, 22 februari 2011 om 20:18

Leuk om te zien hoe de kinderen geconcentreerd luisteren naar de swinxs!


XS

Daan meldt zich aan door zijn XS te laten zien aan de Swinxs. De Swinxs zegt dan heel vriendelijk: Hallo geel!

| 22-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie

De groene knop

Dylan kiest een spelletje uit door op de groene knop te drukken. De Swinxs noemt alle spelletjes op die erop staan en je drukt weer op de groene knop als je het spelletje hoort dat jij wil doen.

| 22-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie

De witte knop

Stef zet de Swinxs aan met de witte knop. Je hoeft zoiets maar één keer te vertellen en de kinderen vergeten dit niet meer.

| 22-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie

Introductie van de Swinxs in groep 3

Vanmiddag om 14.45 uur was het dan eindelijk zover. De Swinxs werd uit de doos gehaald en getoond aan groep 3. Sinéad en Madelief kenden de Swinxs al van de BSO. De kinderen zaten in een kring in de speelzaal. Ik vertelde de kinderen dat ze de Swinxs aan konden zetten door op de witte knop te drukken. Ik liet de kinderen het blauwe, gele, groene en rode polsbandje zien en ik vertelde dat de Swinxs zo'n polsbandje een XS noemt. Helemaal verbaasd waren de kinderen toen Stef de Swinxs aanzette en de Swinxs begon te praten. Dat is nog eens wat anders dan een juf die opdrachten geeft. Voor de kinderen waren alle opdrachten die de Swinxs gaf duidelijk. Het eerste spelletje dat we hebben gespeeld, was Ren je rot. Vier kinderen renden om de beurt door de speelzaal. En de Swinxs vertelde hoelang je over het parcours had gedaan. Verder hebben we nog Swinxs cirkel gedaan, In de knoop en het Reactiespel. Dit laatste spel was nog wat te moeilijk. Maar dan stop je gewoon en kies je een ander spel. In groep 3 zitten 24 kinderen. Ze hebben allemaal een beurt gehad. Colin is zelfs twee keer aan de beurt geweest. De kinderen wilden heel graag Tikkertje spelen. Dat gaan we op een andere keer buiten doen.
Op de foto zijn Berend, Milan en Maxime bezig met het spel In de knoop.

| 22-2-2011 | 18:02 |
Geef jouw reactie
Door Rachel Diepstraten op dinsdag, 22 februari 2011 om 20:14

Wat een leuke middag hebben jullie gehad, het spat van de foto's af! Heel duidelijk uitgelegd, zodat we nu ook thuis snappen wat de kinderen zoal gedaan hebben met de swinxs! Helemaal top!


Dylan en Rick spelen In de knoop

Op dinsdagmorgen ging ik zoals gewoonlijk aan de slag in de RT-kamer. Ik startte met twee kinderen uit groep 3: Dylan en Rick. Na 20 minuten waren we klaar met werken. Dylan zei stralend: Ik weet wat we vanmiddag gaan doen, met de Swinxs. En toen zei ik: Willen julie de Swinxs zien? Nou, daar waren beide jongens wel voor te vinden. Ik haalde de Swinxs met de polsbandjes uit de doos en zette hem op tafel. Al gauw drukten de jongens op de witte en groene knop. Ze deden het polsbandje om en hielden het bij de Swinxs. Ze kozen voor het spel In de knoop. Wat hebben we een lol gehad. Maar niet alleen lol. Ook allerlei begrippen komen aan de orde bij dit spel zoals links, rechts en namen van lichaamsdelen. Helaas moesten we er na 5 minuutjes mee stoppen omdat ik verder moest met ander werk. Toen ik de jongens terugbracht naar de klas vertelden ze daar met veel enthousiasme wat ze gedaan hadden. En met een XS hoor, vertelde Dylan de kinderen.
Dit was al een leuk opwarmertje voor vanmiddag wanneer ik met de Swinxs aan de slag ga in groep 3.

| 22-2-2011 | 12:02 |
Geef jouw reactie
Door inge schijvenaars op woensdag, 23 februari 2011 om 16:55

Wat een top materiaal de Swinxs.Ik hoop dat je nog meer kinders blij mee kunt maken.Ik vind het geweldig.
Groetjes, inge

Door Cindy van Donkelaar op dinsdag, 22 februari 2011 om 15:54

Succes hiermee! Ik zorg voor zoveel mogelijk supporters!

Door claudia op dinsdag, 22 februari 2011 om 15:16

wat leuk dat ons dylan en rick al met de swinxs een voorproefje hebben gedaan

Door Anne van der kooy op dinsdag, 22 februari 2011 om 14:51

Dag Anita,
Wat een geweldig materiaal is er op school om de kinderen van alles te leren.
Heel veel succes en plezier met de Swinxs

Door rita van dam op dinsdag, 22 februari 2011 om 13:44

anita hel veel succes met de swinxs hopen dat jullie winnen

Door Rachel Diepstraten op dinsdag, 22 februari 2011 om 12:54

Wat leuk dat Dylan en Rick er al even aangesnuffeld hebben! Dat wordt een gezellige boel vanmiddag in de klas!


Het is bijna zover!!

Morgenmiddag is het zover. Dan wordt de Swinxs geïntroduceerd in mijn eigen groep, groep 3. Best spannend! Ik ben heel benieuwd wat de kinderen ervan zullen vinden. Bij collega's en kinderen in de andere groepen bestaat veel belangstelling voor de Swinxs. Ik heb daarom voor de komende weken een Swinxs-rooster gemaakt. Elke groep komt aan de beurt om met de Swinxs te werken/spelen. Ik ben benieuwd hoe kleuters op de Swinxs reageren en ik ben benieuwd naar de reacties van groep 8. Ik denk dat er voor elke groep wel wat leuks opstaat. Morgenavond kunt u lezen hoe het in groep 3 gegaan is. Met een foto natuurlijk.

| 21-2-2011 | 18:02 |
Geef jouw reactie
Door Yvonne van kaam op dinsdag, 22 februari 2011 om 11:45

Geweldig dat er zoveel leuke reacties zijn!!! Is gewoon top dat juf Anita zooo enthousiast is over de swinkxs

Door Jacqueline Borstrok op dinsdag, 22 februari 2011 om 11:21

Succes vanmiddag met de Swinxs !
Spannend maar wel heel leuk.
Wij zijn ook allemaal erg benieuwd naar de Swinkxs.
Ik lees net dat jij je vakantie op geeft om bij mensen thuis met de Swinkxs te komen ..... wij boffen toch maar met zo'n super enthousiaste juf !!!!

Door claudia op maandag, 21 februari 2011 om 23:39

wat leuk dat de andere groepn er ook van mogen genieten van de swinxs. Ben idd ook benieuwd hoe ze het in de kleuterklas zullen vinden

Door Ans op maandag, 21 februari 2011 om 22:33

Wat leuk juf. Anita! De kinderen uit groep 3 boffen maar met zo'n enthousiaste juf!

Door Femke Struijs op maandag, 21 februari 2011 om 20:37

Hoi Anita,

Wat een top idee om hiermee te gaan werken en wat leuk dat je andere klassen ook die ervaring wilt meegeven.Als je met groep 4 gaat werken wil ik graag bij je komen kijken. Veel plezier morgen!

Door sandra verhagen op maandag, 21 februari 2011 om 20:35

Nog 1 nachtje slapen....! De jongens hier zijn erg nieuwsgierig geworden! En ik ook!

Door Rachel Diepstraten op maandag, 21 februari 2011 om 20:00

Wat leuk dat ook de andere groepen aan de beurt komen, ben erg benieuwd hoe de kleuters (onze Sam ;)) gaan reageren! Tegenwoordig zijn spelcomputers niet meer weg te denken natuurlijk in de maatschappij en de swinxs is er 1 waarbij beweging ook kan, dus super!

Door Lisa Damen op maandag, 21 februari 2011 om 18:45

Hoi juf anita!!!

Heel erg leuk dat we een swinx krijgen!!
hopelijk winnen we??
Dan kunnnen we hem nog vake uittesten!!!

doei lisa damen uit groep 8


Swinxs en beweging

Ik neem even de tijd om het Swinxsavontuur van deze dag op te schrijven. Inmiddels staan er 28 spellen op de Swinxs. Sommige spellen kan je gewoon aan tafel doen zoals Swinxs Dierenquiz, Swinxs Strips en Sprookjesquiz en Tijdbom. Andere spellen vragen van de kinderen om in actie te komen. Lekker rennen bijvoorbeeld op allerlei speelse manieren: Duel, Ren je rot en Tikkertje. Er zijn ook dansactiviteiten: Dora's verjaardagsspel. Je zou dit kunnen vergelijken met stoelendans. Er zijn ook activiteiten waar een bal bij gebruikt wordt: Swinxsball en Swinxsstop. Lekker lachen kun je met In de knoop. Dit spel is te vergelijken met Twister.
Ik heb een heel gezellig weekend gehad met de Swinxs. Hopelijk gaan de kinderen van de Klinkert er komende week ook van genieten.

| 20-2-2011 | 16:02 |
Geef jouw reactie
Door Nency & Desi op maandag, 21 februari 2011 om 21:26

Geweldig juf Anita,een super leuk idee en geweldig voor de kids!

Door Nickey op maandag, 21 februari 2011 om 20:44

Hallo juf Anita,

Hartstikke leuk dat u de Swinxs uit mag proberen.
Ik hoop dat jullie winnen. Nog veel plezier ermee.

Groetjes Nickey

Door pepijn wierikx op maandag, 21 februari 2011 om 20:25

heeeeeeeeeei hallo wat leuk dat er swinxs komen in groep 3 ik hoop dat ze ook in groep 7 komen erg leerzaam hoor en heel veel sucses er plezier
er mee

Door luc danen op maandag, 21 februari 2011 om 19:19

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ik hoop dat we echt winnen dan kan groep 3 echt buitenspelen met een spelcomputer ik hoop dat jullie hem goed gebruiken maar een vraag mogen de andere klassen de swinxs ook gebruiken als ze buitenspelen. Het is wel grappig dat we hem mogen uittesten
en nog veel pleziet er mee
groetjes Luc Damen uit groep 7

Door annabel mehl op maandag, 21 februari 2011 om 18:13

hoi juffrouw Anita leuk dat u de swinxs uit mag proberen ik hoop dat we er op school een krijgen en dat groep 8 hem ook uit mag proberen...
Veel plezier met het uitproberen! groetjes annabel mehl groep 8

Door Sandra op maandag, 21 februari 2011 om 12:10

Hoi Anita,

Wat een leuk idee, ook erg leerzaam voor de kinderen.
Groeten,
Sandra

Door Liesbeth op maandag, 21 februari 2011 om 11:33

Hallo Juf Anita,
Wat een leuk idee, heb de link aan veel mensen doorgestuurd en nu hopen dat groep 3 gaat winnen natuurlijk. Zou leuk zijn. Tot vanmiddag op het letterfeest!
groeten,
Liesbeth

Door Annette van de Vossenberg op maandag, 21 februari 2011 om 10:08

Hoi Anita,
Wat een enthousiast verhaal. Het kan niet anders: de Swinxs wordt een doorslaand succes! In groep 3 gaan ze genieten maar hopelijk gaat uiteindelijk de hele Klinkert Swinxsen. Ik blijf het volgen uit nieuwsgierigheid maar ook een beetje omdat het wel erg leuk zou zijn als we winnen. Succes.

Door Eveline Brans op maandag, 21 februari 2011 om 10:02

Hoi collega,

Echt super dat je een swinx mag uitproberen!! Helemaal top!!!
Hopelijk kunnen we er in heel de school gebruik van maken
!!!
Veel succes met uitproberen!

Door ellis Polderman op maandag, 21 februari 2011 om 09:11

wat een erg leuk idee en leerzaam voor de kinderen

Door Oma Yvonne op zondag, 20 februari 2011 om 23:11

Wat een geweldig idee voor de school waar al zoveel van onze kleinkinderen op zitten! Top! het geeft de inventiviteit van de school, maar vooral van deze juf aan. Veel succes en vooral heel veel plezier met al deze spellen.

Door Mirjam op zondag, 20 februari 2011 om 22:26

Leuke spelcomputer!! Ook een idee voor sportdag!!Anita, veel succes!

Door Mariska Otten op zondag, 20 februari 2011 om 21:00

Dit ziet er heel gaaf uit. Ik hoop dat dit er nog is als Luc ook in groep 3 zit (en hopelijk hebben zijn jongere broertjes er ook veel plezier van).En 28 spelletjes! Ik geloof dat de kinderen er de hele dag mee bezig zullen zijn. Echt super.

Door Nickey op zondag, 20 februari 2011 om 20:02

Ik ga het zeker aan klasgenootjes doorgeven!

Door Rachel Diepstraten op zondag, 20 februari 2011 om 19:26

Jeetje al 28 spellen erop, je krijgt tijd tekort geloof ik komende week in groep 3! Het klinkt ook alsof er echt voor elk kind wel een spel op staat dat naar zijn/haar wens is! De kinderen gaan vast en zeker genieten komende week en de weken erna!

Door deveny op zondag, 20 februari 2011 om 19:14

Ik ga het ook zeker aan klasgenooyjes doorgeven!!

Door Deveny op zondag, 20 februari 2011 om 18:10

ik hoop dat je ook een keer bij mij in de klas komt , lijkt me leuk !

Door Corina op zondag, 20 februari 2011 om 18:04

Nou Anita als jij al zo enthousiast bent dan verwacht ik van de kinderen niets anders!

Door Hanneke op zondag, 20 februari 2011 om 17:10

Mooi werk, voor mij nog onbekend terrein!

Door sandra verhagen op zondag, 20 februari 2011 om 16:30

zo geweldig om te lezen hoe enthousiast jij al bent...na het bekijken van filmpjes rondom de Swinxs weet ik zeker dat het dinsdag feest is in jouw groep! Wat ben je toch een juf die met de tijd meegaat! Fantastisch!


Spellen op de Swinxs

De dag is bijna voorbij. Veel gepraat over de Swinxs vandaag. Ik heb er inmiddels 15 spellen opgezet. De spellen zijn om in de klas te doen, in de speelzaal, in de gymzaal of buiten. Er zijn spellen bij voor de lagere groepen maar ook spellen die meer geschikt zijn voor hogere groepen. Spellen die leuk zijn om in de pauze te doen zijn: Ren je rot, Tikkertje, Estafette, Duel. Komende week ga ik dit allemaal in de praktijk uitproberen. Op dit moment is de indruk die Swinxs op mij heeft gemaakt heel positief. Ik kan bijna niet wachten op komende dinsdag wanneer ik er in de praktijk mee ga werken.

| 19-2-2011 | 22:02 |
Geef jouw reactie
Door Tonny en Els op maandag, 21 februari 2011 om 12:12

Wij zijn ook erg benieuwd wat de kinderen er van vinden. Dit zullen we wel te horen krijgen van Dylan en Claudia.
Groeten,
Tonny en Els

Door Wendy van Spaandonk op zondag, 20 februari 2011 om 21:22

Ontzettend leuk deze nieuwe ontwikkelingen, de kids zullen het vast helemaal geweldig vinden!!! Veel plezier in de klas.

Door Rachel Diepstraten op zondag, 20 februari 2011 om 14:26

De kinderen (en hun ouders ;)) kunnen haast niet wachten tot het dinsdag is, ben ontzettend benieuwd naar de 1e reaktie van de kinderen van groep 3!

Door claudia op zondag, 20 februari 2011 om 11:49

ik benieuwd hoe de kinderen de spelletjes vinden. Maar dat zullen we vast wel van Dylan te horen krijgen.We blijven lezen.
veel succes a.s dinsdag erbij

Door Hiljonda Koornstra op zaterdag, 19 februari 2011 om 23:24

Ben heel benieuwd hoe het je gaat bevallen blijf lezen hoe je het doet.Geweldig leuk initiatief van jou wens je veel succes!


Dromen van de Swinxs

Zaterdagochtend 19 februari 9.30 uur. Ik ben alweer drie kwartier aan het spelen met de Swinxs. Ik wil de activiteiten die ik er de komende week mee ga doen goed voorbereiden. Ik heb zelfs van de Swinxs gedroomd. En wat leuk dat er al twee reacties zijn gekomen op dit weblog. Ik ga gauw weer aan de slag.

| 19-2-2011 | 09:02 |
Geef jouw reactie
Door Nathalie Heijnen op maandag, 21 februari 2011 om 07:52

Ook deze blog hebben we meteen aan onze favorieten toegevoegd want we zijn erg benieuwd hoe de Swinxs gaat bevallen. Ook Sarah kan niet wachten op de gastles in haar groep.Veel succes!

Door Marc Embregts op zaterdag, 19 februari 2011 om 21:35

Dag Anita,
Ik vind het lovenswaardig hoe jij op een zeer gedreven manier het onderwijs op de Klinkert op deze manier wil verrijken! Geweldig! Ik zal je van zeer dichtbij volgen!

Door Gé Suijkerbuijk op zaterdag, 19 februari 2011 om 19:53

Veel succes Anita met je nieuwe Swinxs. Het klinkt veelbelovend. En het zier er nu al spannend uit!
Ik blijf je volgen.
Groetjes, Gé

Door marjan in't veld op zaterdag, 19 februari 2011 om 16:46

hoi anita

ben benieuwd wat je er allemaal mee kan doen blijf je volgen

veel succes

Door ger heeren op zaterdag, 19 februari 2011 om 15:36

Hallo Anita,

ik ben heel benieuwd hoe de sxinxs zal bevallen bij jou en de kinderen. Je krijgt er weer een site bij; naast je yurlssite en je blog ook nog deze swinxssite. Wel heel leuk. Veel plezier ermee!!

Door HenkvanGils op zaterdag, 19 februari 2011 om 15:18

Hoi Anita,

Ga jullie zeker volgen.
Ben ook benieuwd wanneer je hem gaat gebruiken; tijdens de les; in de pauze; na school?
Heel veel succes !

Door Jacqueline Parijs op zaterdag, 19 februari 2011 om 13:41

Leuk Anita! Ik was al benieuwd naar wat je allemaal kunt doen met de swinxs. Ik ga je weblog volgen! Groetjes,
Jacqueline

Door Cynthia op zaterdag, 19 februari 2011 om 11:29

Hoi Anita, wat leuk. Ik ga mee lezen over de Swinxs in jouw klas en hoe je deze gebruikt. Veel plezier met de voorbereidingen.
Groetjes, Cynthia

Door Rachel Diepstraten op zaterdag, 19 februari 2011 om 11:14

Dat je er zelfs al van gedroomd hebt! Kan me goed voorstellen, want als je er zo fanatiek mee aan de slag bent, is het niet zo raar dat je erover droomt! Want dromen is gewoon het verwerken van de dag en dan komt die Swinxs er natuurlijk in voor! Superleuk!


De Swinxs

Ik heb ongelooflijk veel zin om de komende weken met de Swinxs te werken. De Swinxs is voor mij iets heel nieuws. Afgelopen dinsdag, 15 februari werd de Swinxs op school bezorgd. Ik heb hem mee naar huis genomen en ben er die avond meteen mee aan de slag gegaan. Natuurlijk maakte ik meteen een foto van de Swinxs die ik plaatste op het klassenweblog. Op woensdag en donderdag natuurlijk al vragen van ouders die over de Swinxs gelezen hadden. Vandaag, 18 februari ben ik druk bezig geweest met het downloaden van spelletjes. Wat zijn ze leuk. Ook bij mijn collega's is er belangstelling voor de Swinxs. Ik ga hem in mijn eigen groep, groep 3 gebruiken. Maar daarnaast ga ik op mijn vrije dag gastlessen met de Swinxs geven in andere groepen. Wat heb ik er zin in.

| 18-2-2011 | 22:02 |
Geef jouw reactie
Door Yvonne van kaam op zaterdag, 19 februari 2011 om 12:44

SUPER!!! ben erg benieuwd hoe de swinxs gaat bevallen in groep 3!!! Kan me nog niet voorstellen hoe het precies gaat, maar dat horen we vanzelf van Maxime! Veel plezier en we blijven door te lezen op de hoogte!
Groetjes Yvonne

Door irene hendriks op zaterdag, 19 februari 2011 om 11:38

SUPER leuk zeg....geweldige juf bent u,,helemaal top..

Door claudia op zaterdag, 19 februari 2011 om 11:15

we gaan de blog bijhouden en ik ben benieuwd hoe de swinxs gaat bevallen bij de kids en de leerkrachten..maar we zullen er vast veel over lezen

Door Rachel Diepstraten op zaterdag, 19 februari 2011 om 11:13

Super leuk deze blog! Maar dat kan ook niet anders natuurlijk, met een juf die zelf ook een weblog bijhoudt van haar klas! Ik ben net als Hadewych ontzettend benieuwd hoe de swinxs gaat bevallen in groep 3! En wat leuk dat je gastlessen gaat geven in de hogere groepen op je vrije vrijdagmiddag, top!
Veel plezier en we blijven lezen natuurlijk!

Groetjes,
Rachel

Door Hadewych op zaterdag, 19 februari 2011 om 08:03

Ik ben heel benieuwd hoe de Swinxs gaat bevallen (bij de kinderen en de juf) Ik kan mij er helemaal geen voorstelling van maken hoe het werkt (ziet er zo simpel uit...) maar dat horen we binnenkort vast wel van Madelief! Veel speelplezier groep 3!

RKBS De Klinkert
nu online kopen ik wil een swinxs
Swinxs homepage
De Swinxs console
nu online kopen ik wil een swinxs