Roncallischool swinxst sinds juni 2010 en woont in Velp.

Ik ben Swinx

Hallo Ik ben Swinx!
vandaag hebben de kinderen een spelletje met mij gespeeld!
We hebben verstoppertje gespeeld! Met Julia, Feline, Feline, Niels, Jay, Merel, Wytze en Lotte.
Eerst was Merel de zoeker en toen was Lotte hem. Het was heel leuk ze zaten heel moeilijk verstopt hoor!
Ik kon ze zelf ook niet vinden!
Wytze zat onder het bankje waar ik op stond toen Lotte hem was!
En toen moesten we weer naar binnen van de meester en ik werd weer in de doos gezet! Zo dat was mijn enerverende middag met groep 5! Doei

| 29-6-2010 | 17:06 |
Geef jouw reactie
Door CT op maandag, 12 juli 2010 om 23:07

Leuk om te zien hoe de digitale revolutie zich diep in het onderwijs nestelt. Leuk apparaat dat zo op het eerste gezicht een hoop kan. Ben benieuwd naar alle nog te komen avonturen.

Groet,
Cor

Door Paulien op zondag, 11 juli 2010 om 11:49

WAUW!!!! Wat maakt onze Swinxs veel mee zeg!!!!

Gr. Paulien


De kinderen leren veel!!!

De afgelopen dagen heb ik ook lekker met de kinderen op de Roncallischool gespeeld. Wat mooi is om te zien, is dat de kinderen ook veel leren van het spelen met mij!!!
Ze spelen natuurlijk samen met mij, dat is al een goed leerproces: samenspel. Maar daarbij is het belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden. Iedereen wil graag op mijn knoppen drukken, en dat kan natuurlijk niet tegelijk.
Af en toe maken de kinderen zelfs een beetje ruzie!! Als ik ergens niet van hou dan is het wel ruzie.

Het mooie hiervan is ook weer, dat ze dan nog betere afspraken maken en duidelijk de beurten verdelen.
Weet je hoe de kinderen kiezen welk spel ik met de kinderen speel?! Als ze mij aanzetten bedenk ik een spel voor ze, maar ze hebben vaak ook in hun hoofd wat ze leuk vinden om te doen... Iedereen wil iets anders, want iedereen is uniek en houdt van zijn/haar eigen dingen. Ook dat is een kwestie van afspreken en ik geloof dat het ze steeds beter afgaat, het is ook iets wat je moet leren! Ga zo door!! Eerlijke afspraken maken! ;)

| 29-6-2010 | 15:06 |
Geef jouw reactie

De middenbouw en bovenbouw spelen samen 'Ren je Rot'

Vandaag hebben de kinderen van de Wip (middenbouw) samen met de kinderen van de Grabbelton (bovenbouw) 'Ren je Rot' gespeeld. Dit konden ze goed samen hoor.
Nadat Doortje en Marieke hadden uitgelegd hoe ik werk, konden de kinderen eigenlijk meteen aan de slag. Wat leuk zeg, dat de kinderen zo snel leren hoe ze met mij kunnen spelen!!!
Het was genieten om te zien hoe hard de kinderen al kunnen rennen!

| 25-6-2010 | 12:06 |
Geef jouw reactie

Uitleg van de middenbouw aan de bovenbouw!!

Vandaag hebben Marieke en Doortje uitgelegd uit de Wip (groep 3, 4 en 5) hoe ik werk aan de bovenbouw! Nou ik moet zeggen dat ze dat kundig hebben gedaan. Ze konden mij heel goed uitleggen.
Ze vertelden de bovenbouw kinderen dat ik drie knoppen heb en welke knop wat doet!
Nou dan kunnen we daarna vast ook met de kinderen van de bovenbouw spelen!

| 25-6-2010 | 12:06 |
Geef jouw reactie

Dinsdag 22 juni speelden we: 'geluidsbom'

Vandaag, uitgeslapen en wel heb ik met de kinderen 'geluidsbom' gespeeld. Het kiezen van een geluid is al een hele klus. De kinderen hebben wat afgelachen: ik heb ze een scheetje laten horen, een boertje, blaffende honden, een sirene... De kinderen liggen dan al helemaal dubbel!

Wel leuk, want ik heb twee varianten voorbij zien komen:
1. De eerste ronde werd ik door Senne ergens verstopt. De rest van de kinderen zat met de ogen dicht te wachten tot ze me mochten zoeken. Nou Emi had mij al snel gevonden. Senne had me namelijk in de struikjes verstopt, en die houden geen geluiden tegen.

2. De tweede ronde was Emi aan de beurt, maar het leek nu meer op zakdoekje leggen! Een aantal van de kinderen ging zelfs een liedje zingen! Weet je wat er toen gebeurde:ik stond voor Vera op de grond te wachten tot de geluidsbom af ging. En die ging na 30 seconde! De kinderen dachten dat Vera een hele harde boer liet... (Ik heb maar niet gezegd dat ik het was ;)

Het was een leuk spel!

| 22-6-2010 | 16:06 |
Geef jouw reactie
Door emi op vrijdag, 9 juli 2010 om 11:44

suuuuuuuuuuuuper gaaf zoon swinxs ik wil er ook wel een (sta ik goed op de foto)emi

Door race op donderdag, 8 juli 2010 om 22:23

helemaal top, ontdekkend spelen waarbij je veel moet lachen
is driedubbel prima!

Door Jono op donderdag, 8 juli 2010 om 22:22

Leuk rooooo. Mooie fotoos. Veel speel en leerplezier! Gr. Jono


Maandag 21 juni was ik nog een beetje moe...

Afgelopen maandag kwam ik weer terug op de Roncallischool. Ik kreeg een lift van Roeline, dat was fijn, want het is een heel stuk lopen van Arnhem naar Velp!
Ik ging voor het eerst echt met de kinderen spelen. Ik had alleen één probleem.. Ik was nog een beetje moe van het weekend. Na een kwartiertje spelen viel ik alweer in slaap en moest ik aan het stroom... Dus dinsdag krijgen de kinderen een tweede kans!

| 22-6-2010 | 15:06 |
Geef jouw reactie

Zaterdag verstop je XS gespeeld!

Zaterdag nam Roeline mij mee naar haar buurjongentje Nathan. Nathan (4 jaar oud) had zijn vriendinnetje te spelen: Annemijn (3 jaar oud).
Ze hadden nog nooit met mij gespeeld en vonden het superleuk om 'verberg je xs' te spelen. Wat konden ze dit al goed! Ze verstopten de XS en probeerden dan zo snel mogelijk die van de ander te zoeken... Wat vond ik dat leuk om te zien: ze keken toe waar ze elkaars XS verstopten, maar als ze moesten zoeken, dan wisten ze niet meer waar hij lag! Hihi!
We hebben veel lol gehad!

| 22-6-2010 | 15:06 |
Geef jouw reactie

Dit weekend uit logeren... !!

Jeetje, ben je net verhuisd, ga je meteen weer uit logeren, wat bof ik toch!

Ik zal jullie vertellen wat ik dit weekend ga doen: Ik ga uit logeren bij Juf Roeline, zij zal dit weekend voor me zorgen en dan hoef ik niet helemaal alleen te zijn. Wist ik veel dat er het hele weekend geen kinderen op de Roncallischool zijn, dat is wel saai anders. Ze zei tegen me: 'weet je wat Roncalli_Swinxs, je mag dit weekend wel bij mij komen logeren.' Eigenlijk was ik ook wel opgelucht, een beetje gezelschap, daar hou ik wel van!!

Nou bij Roeline gebeurde er wel meteen iets geks: ik werd meteen besnuffeld. Twee rakkers, een beetje harig vonden mij heel interessant.. nou dat heb ik geweten, ze hebben wel een beetje natte neuzen, het kietelde me ook een beetje, maar ik geloof dat ze me nu ook wel aardig vinden! Haha, leuk hoor die rakkers zijn bijna net zo groot als ikzelf, alleen hebben ze een hele andere vacht!

| 18-6-2010 | 17:06 |
Geef jouw reactie
Door Jono op donderdag, 8 juli 2010 om 22:21

Mooie katten. Spelen zij ook met de swinx?


Ik ben verhuisd!!!

Hallo,

Ik ben de Roncalli_Swinxs. Afgelopen dinsdag ben ik verhuisd! (Gelukkig paste al mijn spullen die ik wilde meenemen in één doos)

Ik woonde eigenlijk nog nergens en toen heeft Jop, van Swinxs, mij meegenomen uit Utrecht, helemaal naar Velp in Gelderland. Ik had geen idee waar we heen gingen, dus het was een grote verrassing. Toen we daar aankwamen waren we op de Roncallischool.
Wat een verassing zeg! Ik werd door Jop uit de doos gehaald en was ineens midden in een klas vol met gezellige kinderen. Ze wilden zelfs meteen met mij op de foto!
Ik was wel blij trouwens, dat ik uit mijn doos mocht. Ik zat namelijk helemaal in plastic verpakt, en dat ventileert zo slecht ;)
Ik ben benieuwd wat ik allemaal met de kinderen van de Roncallischool ga meemaken, dat zal ik jullie via deze blog laten weten! Ik geloof dat ik vanaf volgende week met ze ga spelen :) Ik heb er nu al zin in!!!

| 18-6-2010 | 17:06 |
Geef jouw reactie
Door EMI&Jenna op vrijdag, 9 juli 2010 om 11:49

haha leuk dat je bij ons in de klas gaat wonen.

Door Jono op donderdag, 8 juli 2010 om 22:20

Leuk rooooo. Mooie fotoos. Veel speel en leerplezier! Gr. Jono

Roncallischool
nu online kopen ik wil een swinxs
Swinxs homepage
De Swinxs console
nu online kopen ik wil een swinxs