Theo Thijssen School swinxst sinds februari 2011.

Theo laat kleuters bewegen!

Theo had al een paar keer aangegeven ook eens te willen gymmen met de kleuters. Bijna alle groepen hadden Theo en Thijs al een keer in de gymzaal mogen gebruiken, behalve de kleuters!

Op een vrijdagochtend werd Theo dan eindelijk in de gymzaal van groep 1/2 neergezet. Stil wachtte Theo af op de komst van de kleuters. Met grote ogen keken de kinderen naar dat rare groene apparaat, verschrikt toen het ook nog eens begon te praten!

Al snel mocht het eerste groepje kennismaken met Theo. Zachtjes vertelde meester Michel wie Theo was en wat hij allemaal kon. Nou dat vonden de kinderen helemaal geweldig! Natuurlijk wilde Theo eerst Ren je rot spelen. Alle kinderen een bandje en hop ze begonnen gelijk al heen en weer te rennen. "Ho ho", riep Theo, "ik ben nog niet klaar!"

Meester Michel heeft het spel toen eerst uitgelegd. Daarna mocht het eerste kindje starten. Na een paar keer spelen was het voor de kinderen duidelijk. Fanatiek probeerden de kleuters steeds sneller het parcours af te leggen. Dat daarbij soms meerdere kinderen tegelijk wilden gaan rennen, vond Theo helemaal niet erg.

Na afloop was Theo helemaal op. De kinderen moesten daarom ook erg lachen toen Theo hard begon te snurken. Maar we hebben nu wel een probleem... Thijs wil nu ook bij de kleuters! Boffen die weer, mogen ze weer met de swinxs spelen!

| 24-3-2011 | 13:03 |
Geef jouw reactie
Door M.Mertens op zondag, 27 maart 2011 om 16:50

Wat een fantastische uitvinding die Swinxs
De leerlingen vinden het fantastisch.

Door l.klik op donderdag, 24 maart 2011 om 14:27

wat een leuk verhaal!
ik ben benieuwd of thijs het zo gezellig heeft bij groep 1/2.


Ons spel, Dubbelrun

Luid snurkend lagen Theo en Thijs uit te rusten na al dat spelen op het plein. De kinderen in groep 5 waren superhard aan het werk. Maar opeens moesten alle leerlingen alles opruimen en heel goed luisteren naar de meester. Hij had hel belangrijk nieuws van de Swinxs-meneren. Theo en Thijs vonden dat wel best en draaiden zich nog maar een keer snurkend om.

De meester vertelde dat Swinxsen met elkaar konden praten! Iemand had ontdekt dat stiekem met elkaar aan het overleggen waren. Nou dat was groot nieuws voor groep 5! Theo en Thijs hadden grote lol, pff ze deden naast spelen niets anders dan met elkaar kletsen! Wat een nieuws zeg...

Maar daarna werd het wel interessant. De kinderen moesten een nieuw spel maken voor 2 swinxsen die dan iets met communiceren met elkaar deden. Commundinges? Theo snapte er niets van, Thijs keek ook vragend wat dat nu moest betekenen. Maar goed, groep 5 ging snel aan de slag met papier, pen, potlood en noem maar op. De meest leuke ideetjes werden alleen of in tweetallen bedacht. Nadat iedereen zijn of haar idee had verteld, werd besloten het idee van Pepijn verder uit te werken. Nu werden Theo en Thijs wel heel nieuwsgierig.

Pepijn bedacht het volgende: de 2 Swinxsen staan op de startlijn van een parkoers. Bij elke Swinxs een kind (zie tekening). Bij start rennen de 2 kinderen zo snel mogelijk het rondje en bliepen als ze over de lijn zijn. De Swinxsen overleggen dan samen wie dan het snelst was.

Op het filmpje zie je hoe het spel werkt. Je kan het zelfs met meer dan 2 kinderen spelen! Theo en Thijs deden uiteraard ook mee en vonden het een superspel!

Je hebt Flash player 8+ en JavaScript nodig om deze video te bekijken.
| 24-3-2011 | 00:03 |
Geef jouw reactie
Door Astrid op donderdag, 24 maart 2011 om 12:46

Hartstikke leuk om te lezen.
Ga zo door T.T. school!


Theo in de knoop

Terwijl Thijs lekker buiten aan het spelen was met groep 3, lag Theo helemaal in een deuk met groep 5. De meester vond het wel leuk om met de groep het spel In de knoop te spelen.

Vier vrijwilligers stonden al snel klaar om te luisteren naar de opdrachten van Theo. Een rechterhand op de elleboog van geel, een linkerhand op de schouder van wit... in het begin waren de opdrachten nog eenvoudig.

Maar al snel moest een linkerhand heel lastig op de knie van een kind gelegd worden waarbij je ook nog niet mocht vallen. Theo had al grote schik! Uiteraard gaf hij daarna nog een aantal lastige opdrachten! Zo moest opeens een rechtervoet naar de rechterknie van een leerling die best ver stond!

Na nog wat grappige opdrachten was de knoop compleet. Je ziet op de foto hoe de kinderen hun evenwichtig al bijna verloren. In de knoop... echt een leuk spel!

| 13-3-2011 | 13:03 |
Geef jouw reactie
Door nicolet de vos op dinsdag, 22 maart 2011 om 20:36

Leuk zeg die nieuwe vriendjes. Afgelopen week mocht hij zelfs mee naar buiten zag ik. Wat een lol hadden de meiden van groep 4 ermee. Super!

Door Michel op vrijdag, 18 maart 2011 om 11:21

We zijn uren bezig geweest de kinderen uit de knoop te halen!


Dansen met Thijs

De kinderen van groep 3 hebben weer iets leuks ontdekt. Thijs kan hele vrolijke muziek maken waarop je erg gezellig kan dansen! Omdat je voor dansen een beetje de ruimte moet hebben, mocht Thijs met de kinderen naar buiten. Nou dat vond hij ook best spannend.

Na wat puzzelen ontdekten de kinderen hoe ze met Thijs konden dansen. Thijs zelf had niet zoveel zin, maar de kinderen wel! Alle kinderen in de buurt wilden spontaan meedoen, Thijs vond dat hartstikke gezellig!

Misschien missen jullie nu Theo, maar die was iets met knopen aan het doen... daarover de volgende keer meer.

Je hebt Flash player 8+ en JavaScript nodig om deze video te bekijken.
| 10-3-2011 | 00:03 |
Geef jouw reactie
Door Greetje ten Hoeve op donderdag, 10 maart 2011 om 13:25

Wij hebben ook kennisgemaakt met Theo en Thijs ín groep 4. De kinderen vinden het erg leuk; vooral 'ren je rot'.

Door Michel op donderdag, 10 maart 2011 om 07:34

Wat een lol hebben de kinderen met Thijs zeg!


Theo en Thijs op hyves

Theo en Thijs waren vandaag lekker een dagje vrij. Thijs vond het wel eens leuk op Hyves te kijken, hij had er al zoveel over gehoord. Nou Theo en Thijs waren gelijk helemaal enthousiast, dat wilden ze ook!

Snel een account aanmaken natuurlijk, leuke kleurtjes kiezen, een pasfoto erop en klaar. De eerste vriend was al snel gevonden, dat was de Theo Thijssenschool. Maar ja, het staat wel een beetje zielig... 1 vriendje.

Dus Theo en Thijs willen aan alle vriendjes en vriendinnetjes met Hyves vragen om ook vriend te worden. Je kan ze vinden op http://theothijs.hyves.nl

Wordt ook vriend van Theo en Thijs!

| 27-2-2011 | 18:02 |
Geef jouw reactie
Door Mike op donderdag, 10 maart 2011 om 08:20

fantastisch filmpje en wat doen de kinderen er ook leuke dingen mee

Door A.A.S.F. Boekelman op zondag, 6 maart 2011 om 17:31

ze zijn top

Door rineke derksen (plusgroep Zwolle) op zaterdag, 5 maart 2011 om 17:13

Veel plezier met jullie 'vrienden'

Door Janet op vrijdag, 4 maart 2011 om 16:20

Floor en Monica: Theo is leeeeeeeeeeeeeeeeeuk

Door Miranda (moeder Britt en Tim) op dinsdag, 1 maart 2011 om 09:06

Die nieuwe vriendjes zien er wel heel grappig uit.
Maar wat kan die boeren zeg.


Thijs met groep 3

In de pauze mochten 4 kinderen met Thijs spelen. Theo was een beetje moe en deed een middagslaapje. Thijs niet, die had super veel zin om met de kinderen samen te spelen.

De meester had de 4 kinderen een leuk armbandje gegeven waarmee ze met Thijs konden praten. Thijs laten praten, dat hadden ze al uitgevonden maar nu moesten ze ook nog eens kijken welk spel Thijs leuk vond om te spelen. Door samen te werken vonden ze een gaaf spel. Dikke pret... Thijs kon hele vreemde geluiden maken! Eerst vonden de kinderen het heel erg grappig maar later wilden Thijs toch ook eens laten stoppen... zou dat gelukt zijn?

In het filmpje zie je hoe de kinderen met Thijs gaan spelen...

Je hebt Flash player 8+ en JavaScript nodig om deze video te bekijken.
| 27-2-2011 | 14:02 |
Geef jouw reactie
Door Tess op donderdag, 3 maart 2011 om 19:55

hahahahah snappen jullie het wel?

Door Stephan op donderdag, 3 maart 2011 om 17:15

Saai

Door wimke op zondag, 27 februari 2011 om 16:58

Nou die Thijs geeft niet echt het goede voorbeeld. Nu maar hopen dat we de geluiden die Thijs maakt niet teveel gaan horen in de school!! De kinderen genieten ontzettend van Theo en Thijs en ik denk dat ze morgen ook erg nieuwsgierig zijn hoe het met onze twee groene vrienden zal zijn!


Kennismaken met Theo en Thijs

Theo en Thijs waren donderdag 17 februari natuurlijk erg zenuwachtig, voor het eerst in groep 3. Zeker toen ze hoorde dat ze ook nog eens gefilmd zouden worden. Meester Michel had namelijk afgesproken met Anna en Carlijn, twee leerlingen uit groep 5, dat zij Theo en Thijs in groep 3 mochten filmen.

Heel stil gingen Theo en Thijs de klas in, bekeken door 28 paar nieuwsgierig ogen. Meester Michel vroeg aan de klas of zij wisten wie de 2 nieuwe leerlingen nu precies waren. Nou daar moesten Theo en Thijs wel erg om lachen hoor, zeker toen meester Michel op Thijs ging zitten! Maar ze waren superblij toen Chris vertelde dat ze misschien wel konden praten! Natuurlijk konden ze dat!

Chris en Benjamin kregen het voor elkaar om Thijs te laten praten. Nou en daarna hield hij zijn mond niet meer! Gewoon dwars door de uitleg van de meester en de juf heen. Theo vertelde later aan Thijs dat het echt niet mocht hoor, zomaar door een juf of meester heen praten. Thijs kreeg er een kleur van, helaas staat dat niet op film...

In het filmpje kan je zien hoe groep 3 kennismaakt met Theo en Thijs. Binnenkort volgt het filmpje waarin de kinderen echt met de Swinxs spelen. Veel kijkplezier!

Je hebt Flash player 8+ en JavaScript nodig om deze video te bekijken.
| 23-2-2011 | 10:02 |
Geef jouw reactie
Door Katinka Wiersma op woensdag, 2 maart 2011 om 11:37

Wat grappig; ik had helemaal niet gehoord van Carlijn dat ze mocht filmen samen met Anna. We moeten nog wat werken aan "een vaste hand", maar knap gedaan hoor meiden! Veel plezier met Theo en Thijs!

Door Monique ( moeder van Valerie) op dinsdag, 1 maart 2011 om 22:39

Heel leuk het filmpje, leuk om kennis te maken met Theo en Thijs.

Door liesbeth op zaterdag, 26 februari 2011 om 15:14

Wat een leuk filmpje,
Ik wist dat Theo en Thijs zouden worden
geintroduceerd maar dit is wel heel leuk!

Door ellen op donderdag, 24 februari 2011 om 11:02

Eigenlijk wel jammer dat het vakantie is!!Nog een paar dagen en dan zien we die groene rakkers weer!!

Door Dickie Sterk op donderdag, 24 februari 2011 om 08:42

Echt toppie hoor.
En knap gefilmd van Carlijn en Anna.En natuurlijk heel slim van Chris!

Door Michel op woensdag, 23 februari 2011 om 12:50

Nou maandag niet, want dan gaan Theo en Thijs op stap. Ze gaan met groep 5 mee, een leuk educatief uitje maken! Maar dinsdag zullen ze groep 3 alles vertellen.

Door wimke op woensdag, 23 februari 2011 om 12:31

Wat een fantastische ochtend hebben wij toch gehad met Theo en Thijs. Thijs werd met een luid appalaus ontvangen in de groep. De dagen daarna is er alleen maar gesproken over Theo en Thijs, het is dus hopen dat ze na de vakantie snel weer eens bij ons in de klas komen!!!

Door Michel Boer op woensdag, 23 februari 2011 om 12:28

Natuurlijk gaan we door met leuke verhaaltjes schrijven en filmpjes maken. Jessica wil dat natuurlijk niet, ze is een concurrent! Maar zij zullen ook hele leuke dingen gaan doen met de Swinxs denk ik.

Door Brigitte op woensdag, 23 februari 2011 om 11:09

Hoi Michel, kinderen van groep 3 en Anna &Carlijn,

Wat hebben jullie dat leuk gedaan! En ik ben het niet eens met de vorige reactie. Blijf van die leuke filmpjes en verhalen maken!!

Groetjes,

Brigitte (moeder van Rona,groep 6)

Door Jessica op woensdag, 23 februari 2011 om 10:48

Hoi Michel, wat een leuk filmpje! Maak de blog nou niet TE leuk, want dan maken wij minder kans om te winnen. Succes en veel plezier met Theo en Thijs!


Thijs komt op school

Al weken stond op de twitter van onze school dat er een verrassing zou komen. Er kwamen steeds nieuwsgierige reacties maar... we hebben niets verklapt!

En eindelijk, woensdag 16 februari was het dan zover. Een vierkante doos met daarin, jawel het vriendje van Theo! Uiteraard hebben we de 2 dikke vrienden de kans gegeven even bij te kletsen. Theo zit al een paar maanden bij ons op school en hij heeft Thijs de school laten zien. De klassen, de gymzaal, het schoolplein, ja zelfs het kamertje van de directeur moest bekeken worden. Dikke pret natuurlijk!

Uiteindelijk hebben we ze tot de orde geroepen en verteld dat ze morgen (donderdag 17 februari) in groep 3 mochten langskomen. Allebei gelijk zenuwachtig natuurlijk, voor het eerst naar groep 3! Zouden de kinderen wel lief zijn? We hebben ze gerustgesteld, groep 3 is een superleuke klas waar ze het echt naar hun zin zouden krijgen.

Theo en Thijs zijn gelukkig helemaal gerust en klaar voor hun avontuur in de school, te beginnen in groep 3! Volg de belevenissen van dit tweetal op onze twitter (theothijssen) en blog.

| 19-2-2011 | 19:02 |
Geef jouw reactie
Door stefphan op donderdag, 3 maart 2011 om 17:16

dom kleuters!!!

Door Mike op dinsdag, 22 februari 2011 om 21:24

Wat een leuke actie van Swinxs. Namen zijn leuk gekozen Theo en Thijs

Door marian op dinsdag, 22 februari 2011 om 18:29

Theo en thijs maken iedereen wijs.Spelend leren is de beste manier.
leren en spelen met veel plezier.

Door Brian le Cler op maandag, 21 februari 2011 om 22:11

Vet cool!

Door Isa Schouten op maandag, 21 februari 2011 om 21:04

Ik kan niet wachten om er ook mee te spelen! Dat zijn leuke vriendjes! Groetjes van Isa

Door Familie Sloof op maandag, 21 februari 2011 om 19:34

Deze tweeling Theo en Thijs zien er supercool uit zeg. Lekker hip. Op school zullen ze zeker gauw opgenomen als vrienden in de groepen.

Door Michel op maandag, 21 februari 2011 om 17:02

Volgens mij gaan Theo en Thijs het super vinden op school! Ik zag groep 3 al dikke pret hebben met beide vrienden.

Door Wimke op zondag, 20 februari 2011 om 15:21

Het was ontzettend spannend en bijzonder om kennis te mogen maken met Theo en Thijs. Ik hoop dat ze nog veel bijzondere dingen mee mogen maken bij ons op school!!

Door astrid van der Meulen op zondag, 20 februari 2011 om 12:05

Ik heb wel ontzettend zin om Theo en Thijs snel te ontmoeten. Wanneer komen ze hun avontuur delen met
groep 6?

Door Ellen op zondag, 20 februari 2011 om 08:26

Ik denk dat de twee vrienden het,net als de rest van de leerlingen én leerkrachten,erg naar hun zin zullen hebben!

Theo Thijssen School
nu online kopen ik wil een swinxs
Swinxs homepage
De Swinxs console
nu online kopen ik wil een swinxs